Acasă Articole Internship versus stagiatură

Internship versus stagiatură

Potrivit Legii 176/2018 privind internship-ul publicată recent în Monitorul Oficial (lege care va intra în vigoare pe 18.08.2018) este reglementată pentru prima oară în România modalitatea de efectuare a programelor de internship pentru persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

Conform definițiilor cuprinse în lege, intern este participantul la un program de internship, care prestează o activitate în baza unui contract de internship, iar organizație gazdă poate fi orice persoană juridică la care internul își desfășoară activitatea în cadrul programului de internship. Este necesară și desemnarea unui îndrumător de către organizația gazdă, care să coordoneze, informeze, îndrume și acorde sprijinul necesar internului pe durata programului de internship, precum și să monitorizeze și evalueze activitatea acestuia.

libris.ro

Cele mai importante prevederi ale acestei legi sunt următoarele:

  • Tinerii în vârstă de cel puțin 16 ani (excepțional, cu acordul părinților, va putea să aibă și 15 ani) vor putea participa la programe de internship plătite la firme private sau instituții publice, pe perioade de cel mult șase luni;Pe parcursul unui an calendaristic, în funcție de numărul de salariați angajați cu contracte de muncă, organizația gazdă poate încheia, în mod simultan, contracte de internship pentru un număr de interni care nu poate fi mai mare de 5% din numărul total de angajați;
  • Internul sau beneficiarul programului de internship are dreptul la o indemnizație lunară netă de internship, din partea organizației gazdă, cel puțin egală cu 50% din echivalentul salariului de baza minim brut pe țară, garantat în plată;
  • Activitatea unui intern, încadrat în baza unui contract de internship, este de 6 ore pe zi, în regim de maxim 30 de ore pe săptămână, timp de 5 zile, urmate de 2 zile consecutive de repaus;
  • Este interzisă efectuarea de ore suplimentare pe durata programului de internship;
  • Internul va primi, la finalul programului, un certificat de internship;
  • Pe perioada derulării programului de internship organizația gazdă are obligația asigurării condițiilor de sănătate și securitate în muncă prevăzute de Legea 319/2006;
  • Persoanele juridice care, în termen 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship, primesc, la cerere, din partea statului, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării echivalentă cu 4.586 lei pe angajat, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă cu acesta pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni (banii vor fi plătiți abia după ce trec cei doi ani).

Pentru a primi această sumă de la stat pentru internshipurile transformate în angajări, firmele vor trebui să depună la agențiile teritoriale de muncă o cerere și anumite documente în termen de șase luni după cele 24 de luni. Concret, în afară de cerere, va fi nevoie de:

  • o copie a contractului de internship al internului înregistrat la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă;
  • o copie a certificatul de internship al internului;
  • o copie a contractului de muncă al persoanei care a încheiat contractul de internship, înregistrat în Registrul general de evidență a salariaților;

Deși mediul de afaceri așteaptă de mai mult timp o lege a internshipului, proiectul publicat nu facilitează găsirea de posibili viitori angajați, existând obligații birocratice destul de importante.

De remarcat este faptul că mai există o altă formă de colaborare reglementată pentru tinerii care nu au mai avut un alt loc de muncă, respectiv stagiatură.

Spre deosebire de intern, stagiarul este persoana care a absolvit o facultate dar care (la fel ca și în cazul internului), nu a mai lucrat niciodată.

Legea nr. 335/2013 definește stagiarul în acest fel: „debutantul în profesie, angajat cu contract de muncă, cu excepția celor care dovedesc că au desfășurat, potrivit legii, activitate profesională în același domeniu, anterior absolvirii”.

O altă deosebire între intern și stagiar este baza legală a desfășurării respectivului stagiu: contractul. În cazul stagiaturii, contractul este esențialmente legat de contractul de muncă în timp ce contractul de internship nu e concomitent cu un raport de muncă: “Stagiarul, pe perioada stagiului, se obligă să presteze muncă pentru și sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remunerații denumite salariu, în baza unui contract individual de muncă și a contractului de stagiu“, se prevede în lege.

Durata unei stagiaturi este standard, potrivit Legii nr. 335/2013: șase luni, pe când internshipul va putea să se deruleze și pe o perioadă de o lună, dar maximul va fi de șase luni.

Ar mai trebui menționat și faptul că aceeași persoană nu va putea fi, la aceeași firmă, și intern, și stagiar. Cel puțin, nu din perspectiva dreptului la acordarea respectivelor subvenții.

Deși în limba română internul și stagiarul sunt sinonime, este important să deosebim aceste noțiuni, stagiatură și internshipul având efecte juridice diferite.

 

Photo by rawpixel on Unsplash

Elena Grecu
Elena Grecuhttps://nomenius.ro/
Avocat Elena Grecu este membră a Baroului București și a Uniunii Naționale a Barourilor din România din anul 2003, Elena Grecu este avocat si consilier în proprietate industrială. Elena este managing Partener la societatea de avocati Grecu si Asociatii, ocupandu-se acum în special de stabilirea strategiei în probleme complexe de dreptul proprietatii intelectuale, drept comercial, GDPR și dreptul publicității, și, de asemenea, axându-se pe consilierea în aceste domenii și purtarea de negocieri în interesul clienților societății. Elena a scris numeroase articole de specialitate și a publicat urmatoarele cărți: “Mărcile comunitare”, “Ghidul contractelor pentru antreprenori“ și “Cum să comunici în mod legal sau dreptul publicității”.
Articolul precedentOra de HR cu Gabriela Ionita
Articolul următorSales in the age of agility

Must Read

video

Webinar cu Robert Kiyosaki BiziLIVE TV

Robert Kiyosaki a revolutionat felul in care milioane de oameni privesc banii. Antreprenor, investitor si orator motivational, Kiyosaki e cel mai bien cunoscut ca autorul cartii #1 in finante personale “Tata Bogat, Tata Sarac” care s-a vandut in peste 32 de milioane de copii.

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE   Este un fapt binecunoscut acela ca, pe masura ce un contract este mai bine...
video

La Prima Afacere episod 4 cu Anca Alina Ionescu -Fondator Program Sănătate “Tânăr și Sănătos”

Află din acest epidod video La prima afacere cum a depașit Anca Alina Ionescu primele provocari si ce soluții recomandă pentru prima afacere.
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anca Iovan – Financial Intelligence

https://youtu.be/DDJ1ARf69Ks E foarte important sa stii de unde sa te informezi, mai ales in mediul de business. Acest aspect are o influenta asupra succesului afacerii...
video

La Prima Afacere episod 3 cu Cristian Găvan – Fondator MAM Bricolaj

Marja de profit a crescut de la 5% la 10%, iar nu­mărul de angajaţi s-a majorat de la 58 la 62“, spune Cris­tian Găvan, acţio­narul MAM Bricolaj.

12 000 + abonați, studii de caz, invitații la evenimente premium si webinarii