Publicitate
NEXT: Asociatia „EXE | „Video-learning for education”.

Emilia Ilie este Presedinte Asociatia „EXE – Expertiza pentru o societate bazata pe cunoastere”, Manager curs online de matematica proiect „Video-learning for education”.
„La baza sunt profesor de limba si literatura romana, ulterior am facut parte din echipe de proiect finantate din fonduri europene unde am ocupat postul de Responsabil comunicare si relatii publice, apoi am condus echipe mici de experti, ulterior am scris si implementat proiecte cu Asociatia „EXE – Expertiza pentru o societate bazata pe cunoastere” unde sunt unul dintre membrii cofondatori. In cadrul asociatiei sustin si organizez, ca trainer, cursuri de formare pentru elevi, tineri, adulti si desfasuram activitati educative gratuite prin scoli din Bucuresti si din tara, straduindu-ne sa contribuim cat putem la o educatie centrata pe cursant. Am implementat proiecte cu finantare europeana dedicate elevilor (unul fiind pe firme de exercitiu). In cadrul proiectului despre care vorbeam mai sus, detin postul de Manager curs online de matematica.”

In cadrul proiectului „Video-learning for education” am creat si dezvoltat un curs online de matematica, alcatuit din 40 de video-tutoriale animate si teste aferente. Tematicile in baza carora au fost dezvoltate aceste tutoriale sunt bazate pe programa pentru Evaluarea Nationala. La crearea acestor tutoriale au lucrat echipe de profesori de matematica si graficieni din Romania, Grecia si Marea Britanie. Rolul meu a fost de manager al acestei echipe si am participat alaturi de colegii mei din prima etapa (aceea de realizare a script-ului pana la ultima si anume pilotarea cursului la clasa).
Acest curs poate fi foarte util elevilor in faza de invatare si recapitulare (fie pentru teze, evaluari la clasa, cat mai ales pentru Evaluarea Nationala), cu atat mai mult cu cat este gratuit si accesibil publicului larg de oriunde si de pe orice device.
Cursul poate fi accesat de pe platforma e-learning pusa la dispozitie in proiect – https://tutoriale-video.ro/curs-video-online-de-matematica-pentru-evaluarea-nationala/ – orice persoana interesata, isi face cont, se inscrie la curs si apoi are acces la fiecare tutorial (unde se explica in mod atractiv notiuni de matematica) si apoi pentru a se asigura ca a inteles informatia are la dispozitie un test de verificare.

Marinela Georgescu este profesor de matematica cu peste 30 de ani vechime in invatamant. In prezent preda la Liceul Teoretic „Marin Preda” din Bucuresti (liceu care este coordonatorul proiectului in cadrul caruia a fost creat cursul online de matematica). Dna profesor Georgescu a fost timp de 5 ani director adjunct al liceului, are gradul didactic I, este si membru in Corpul National de Experti in Managementul Educational din 2012.
In prezent sustine orele de matematica pe baza video-tutorialelor create in cadrul proiectului la clasele a VIII-a. De altfel. dumneaiei alaturi de ceilalti experti din proiect a creat scripturile pentru tutoriale si a fost implicata direct in crearea acestora.

Pentru inspirație suplimentară iți recomandăm și alte episoade video pentru dezvoltarea afacerii

Publicitate