NEXT: educatia viitorului cu Luiza Apostu | Rubik School

­čĹë Luni 25.11.19 de la ora 20.00, am organizat o noua editie NEXTdespre: Rubik School – o scoala in care copiii isi fac propriul traseu de invatare.
——————————————-
„Educa┼úia este cea mai puternic─â arm─â care poate schimba lumea”. Pornind de la cuvintele liderului Nelson Mandela, a ap─ârut #NEXT: educa╚Ťia viitorului, unul dintre cele mai noi formate marca BiziLive TV, o emisiune despre antreprenorii si oamenii care schimb─â lumea prin educa╚Ťie ╚Öi care transform─â ├«nv─â╚Ťarea ├«n poveste.
Lec┼úia pe care cu to┼úii merit─â s─â o con╚Ötientiz─âm este aceea c─â nu exist─â investi┼úie mai important─â pentru societate dec├ót investi┼úia ├«n educa╚Ťia oamenilor.
————————————————
Invitata speciala:
Luiza Apostu | Co fondator Rubik School
————————————————
Din cuprinsul emisiunii:

Ôťů Ce prespune Rubik School? Din ce nevoi s-a nascut acest proiect? Carei varste se adreseaza?
Ôťů Ce presupune invatarea autodirijata? Ce invata mai exact un copil inscris la Rubik School?
Ôťů Ce presupune invatarea autodirijata? Ce invata mai exact un copil inscris la Rubik School?
Ôťů Ce presupune invatarea autodirijata? Ce invata mai exact un copil inscris la Rubik School?
Ôťů Cum arata un profesor la scoala Rubik?
Ôťů Ce ar trebui un parinte sa preia din modelul de educatie al scolii in interactiunea si educatia de acasa a copilui sau?
Ôťů Cine sunt oamenii din spatele acestei initiative? Care este taxa scolii?
Ôťů In ce stadiu este proiectul Rubik School acum? Care sunt pasii urmatori?
————————————————-
Despre Luiza Apostu

Luiza Apostu, co-fondator Rubik Scholl, lucreaza de 6 ani in educatie cu copiii, a fost studenta la Universitatea Alternativa si de apoximativ 1 an si jumatate lucreaza la crearea primei scoli auto-dirijate din Bucuresti. A vizitat peste 15 scoli, pe continente diferite, a trait filosofia a 4 modele alternative de educatie si astazi a creat Rubik School – scoala libera in care copiii au libertatea sa aleaga ce si cum vor sa invete.
————————————————————–
­čĹë Despre Realizatoarea Emisiunii

Salut, sunt Silvia Floarea ╚Öi sunt antreprenor social ├«n educa╚Ťie ├«n cadrul Learnity – o comunitate de ├«nv─â╚Ťare alternativ─â pentru adolescen╚Ťi. Sunt absolvent─â a Facult─â╚Ťii de Psihologie ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Educa╚Ťie ├«n cadrul Universit─â╚Ťii Bucure╚Öti. Ulterior mi-am completat studiile la Universitatea Alternativ─â Bucure╚Öti, unde timp de 3 ani mi-am dezvoltat competen╚Ťe din aria ÔÇŁManagement ╚Öi dezvoltarea organiza╚ŤiilorÔÇŁ ╚Öi ÔÇŁEduca╚Ťie Alternativ─â.ÔÇŁ
Prin aceast─â emisiune ├«mi propun s─â g─âsim ├«mpreun─â c├ót mai multe perspective s─ân─âtoase asupra educa╚Ťiei, folosindu-ne de exemple de bune practici de la oamenii care ├«ndr─âznesc s─â fac─â lucrurile mai bine. Am ales s─â sus╚Ťin aceast─â emisiune pentru c─â e important s─â vorbim constructiv despre educa╚Ťie ╚Öi s─â putem con╚Ötientiza solu╚Ťiile pe care le avem la dispozi╚Ťie fie c─â ne dorim schimb─âri sistemice sau individuale. A╚Öa c─â v─â propun s─â ne provoc─âm ÔÇŁp─âl─âriaÔÇŁ de elev, p─ârinte, educator sau minister ╚Öi s─â vorbim despre educa╚Ťie at├ót la nivel macro c├ót ╚Öi la firul ierbii, astfel ├«nc├ót fiecare dintre noi s─â aib─â m─âcar o idee despre cum poate s─â contribuie la o educa╚Ťie de mai mare calitate.
——————————————-
­čĹë Despre Formatul emisiunii

Emisiunea ├«╚Öi propune s─â reuneasc─â activi╚Öti din domeniul educa╚Ťiei, speciali╚Öti ╚Öi profesori care sus╚Ťin, prin activitatea lor, o schimbare de viziune ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul rom├ónesc. Fie c─â vorbim despre strategii de combatere a analfabetismului func╚Ťional sau a inechit─â╚Ťii, fie c─â aducem ├«n prim-plan campanii de promovare a lecturii sau de flexibilizare a curriculumului ori filozofii pedagogice inovatoare – toate sunt modele de bune practici pe care le dorim ├«mp─ârt─â╚Öite ╚Öi implementate.
Educa╚Ťia nu face rating. Educa╚Ťia face Oameni. A venit vremea ca spa╚Ťiul public s─â fie al celor care g├óndesc critic, vorbesc coerent ╚Öi sunt capabili s─â devin─â repere ╚Öi modele.
BiziLIVE TV sus╚Ťine profesionalismul ╚Öi oamenii cu viziune ╚Öi este spa╚Ťiul perfect al ideilor ├«n dialog dintre oamenii care sunt capabili s─â construiasc─â educa╚Ťia viitorului.

Related Articles