Luni 25.11.19 de la ora 20.00, am organizat o noua editie NEXTdespre: Rubik School – o scoala in care copiii isi fac propriul traseu de invatare.

„Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea”. Pornind de la cuvintele liderului Nelson Mandela, a apărut #NEXT: educația viitorului, unul dintre cele mai noi formate marca BiziLive TV, o emisiune despre antreprenorii si oamenii care schimbă lumea prin educație și care transformă învățarea în poveste.
Lecţia pe care cu toţii merită să o conștientizăm este aceea că nu există investiţie mai importantă pentru societate decât investiţia în educația oamenilor.

Invitata speciala:
Luiza Apostu | Co fondator Rubik School

Din cuprinsul emisiunii:

✅ Ce prespune Rubik School? Din ce nevoi s-a nascut acest proiect? Carei varste se adreseaza?
✅ Ce presupune invatarea autodirijata? Ce invata mai exact un copil inscris la Rubik School?
✅ Ce presupune invatarea autodirijata? Ce invata mai exact un copil inscris la Rubik School?
✅ Ce presupune invatarea autodirijata? Ce invata mai exact un copil inscris la Rubik School?
✅ Cum arata un profesor la scoala Rubik?
✅ Ce ar trebui un parinte sa preia din modelul de educatie al scolii in interactiunea si educatia de acasa a copilui sau?
✅ Cine sunt oamenii din spatele acestei initiative? Care este taxa scolii?
✅ In ce stadiu este proiectul Rubik School acum? Care sunt pasii urmatori?

Despre Luiza Apostu

Luiza Apostu, co-fondator Rubik Scholl, lucreaza de 6 ani in educatie cu copiii, a fost studenta la Universitatea Alternativa si de apoximativ 1 an si jumatate lucreaza la crearea primei scoli auto-dirijate din Bucuresti. A vizitat peste 15 scoli, pe continente diferite, a trait filosofia a 4 modele alternative de educatie si astazi a creat Rubik School – scoala libera in care copiii au libertatea sa aleaga ce si cum vor sa invete.

Despre Realizatoarea Emisiunii

Salut, sunt Silvia Floarea și sunt antreprenor social în educație în cadrul Learnity – o comunitate de învățare alternativă pentru adolescenți. Sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educație în cadrul Universității București. Ulterior mi-am completat studiile la Universitatea Alternativă București, unde timp de 3 ani mi-am dezvoltat competențe din aria ”Management și dezvoltarea organizațiilor” și ”Educație Alternativă.”
Prin această emisiune îmi propun să găsim împreună cât mai multe perspective sănătoase asupra educației, folosindu-ne de exemple de bune practici de la oamenii care îndrăznesc să facă lucrurile mai bine. Am ales să susțin această emisiune pentru că e important să vorbim constructiv despre educație și să putem conștientiza soluțiile pe care le avem la dispoziție fie că ne dorim schimbări sistemice sau individuale. Așa că vă propun să ne provocăm ”pălăria” de elev, părinte, educator sau minister și să vorbim despre educație atât la nivel macro cât și la firul ierbii, astfel încât fiecare dintre noi să aibă măcar o idee despre cum poate să contribuie la o educație de mai mare calitate.

Despre Formatul emisiunii

Emisiunea își propune să reunească activiști din domeniul educației, specialiști și profesori care susțin, prin activitatea lor, o schimbare de viziune în învățământul românesc. Fie că vorbim despre strategii de combatere a analfabetismului funcțional sau a inechității, fie că aducem în prim-plan campanii de promovare a lecturii sau de flexibilizare a curriculumului ori filozofii pedagogice inovatoare – toate sunt modele de bune practici pe care le dorim împărtășite și implementate.
Educația nu face rating. Educația face Oameni. A venit vremea ca spațiul public să fie al celor care gândesc critic, vorbesc coerent și sunt capabili să devină repere și modele.
BiziLIVE TV susține profesionalismul și oamenii cu viziune și este spațiul perfect al ideilor în dialog dintre oamenii care sunt capabili să construiască educația viitorului.