More

  NexT, Elena Lotrean | Fondator Școala Finlandeză Sibiu

  „Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea”.

  Pornind de la cuvintele leaderului Nelson Mandela, a apărut #NEXT, unul dintre cel mai noi formate marca BiziLive TV, o emisiune despre antreprenorii care schimbă lumea prin educație.
  Lecţia pe care cu toţii merită să o conștientizăm este aceea că nu există investiţie mai importantă pentru societate decât investiţia în educația oamenilor.

  https://www.facebook.com/biziliveTV/photos/a.744465609229396/744465942562696/?type=3&theater

  Sunt Elena Lotrean, iar lumea este clasa mea de scoala.

  Pe 7 Noiembrie am avut-o ca invitata în studio pe Elena Lotrean, Fondator al Școlii Finlandeze Sibiu, pentru a vorbi despre antreprenoriat în domeniul educației.
  Elena Lotrean este profesor, trainer, fondatoarea Școlii Finlandeze Sibiu și antreprenor în serie. Are 25 de ani de voluntariat la nivel local, naţional şi european. Managementul de proiect şi mediul ONG le-a luat cu asalt încă de la 14 ani. De atunci a adăugat experienţa în companii şi organizaţii, publice, din domeniul HORECA, resurse umane, business, educație.

  Cu peste 18 ani experienţă de training în sectorul public, de afaceri şi neguvernamental, în ţară şi străinătate, este implicată în organizaţii de tineret la nivel naţional şi european și recomandată de rezultatele pe care le obține pentru clienții săi alături de o echipă excepțională. A coordonat proiecte naţionale şi europene, a gestionat resurse umane în calitate de leader şi manager, a construit echipe şi organizaţii. Condimentele preferate: provocarea şi proactivitatea.

  În ultimele ei proiecte, Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu și Finnish Teacher Training Center (FTTC) își dedică energia formării copiilor și profesorilor și proiectelor de educație pentru adulți. Crede cu tărie că profesorii sunt cei care dau tonul bunăstării unei societăți și își concentrează toate eforturile pentru a-și urmări visul – o educație de calitate pentru o viață cu sens.

  https://www.facebook.com/biziliveTV/photos/a.744465609229396/744465825896041/?type=3&theater

  Aceste proiecte s-au bazat pe o nevoie foarte mare a oamenilor de a se educa, mai mult decat a se informa.

  Ca mamă, Elena Lotrean și-a dorit ca fetița ei să primească niște valori și principii pe care să și le descopere singură și care să o însoțească toată viața. A vrut să crească suficient de flexibilă încât să gestioneze procesele de schimbare care vor urma. Îi putea oferi această educație acasă, dar cunoscând foarte bine problemele cu care se confruntă tinerii, și-a dorit ca de aceste oportunități să beneficieze cât mai mulți copii, viitori tineri. Așa că a înființat Școala Primară Româno-Finlandeză din Sibiu.

  Modelul de învățământ finlandez este unul din cele mai bune din lume. Așa că, alături de un foarte bun prieten care e stabilit în Finlanda, Radu Szekely, am avut inițiativa deschiderii acestei școli. Ideea a venit din dorința de a oferi o altfel de educație copiilor, una pentru viitor. Și așa că după parcurgerea tuturor etapelor organizatorice necesare, acum doi ani am deschis școala.

  Scoala Finlandeza Sibiu este preocupată să adopte o abordare inovativă și orientată spre viitor, care să reflecte tendințele actuale fără a sacrifica valorile tradiționale. Instituția încurajează educarea și formarea, prin crearea unor contexte de învățare adaptate nevoilor elevilor, conectate la lumea mereu în schimbare.

  Pornind de la programa românească, școala accesează obiectivele de învățare prin metode practice, învățare experențială și centrată pe aptitudinile fiecărui elev în parte.

  https://www.facebook.com/biziliveTV/photos/a.744465609229396/744466192562671/?type=3&theater

  Muzica este prima materie pe care ar trebui sa o studiem si sa punem accent in scoala, iar a doua ar fi desenul si artele plastice. Acestea sunt acele doua materii care te educa. Restul materiilor doar ne informeaza.

  Dintre subiectele discutate in cadrul emisiunii live:
  – cum faci antreprenoriat în domeniul educației?
  – cum vinzi un produs educațional și care este piața?
  – în ce tip de educație private mai investesc părinții?
  – povestea Școlii Finlandeze Sibiu
  – programă, rezultate, impact
  – viziune pentru educația din România

  Pentru a afla mai multe despre cele de mai sus, vizualizati acest video.

  Mai multe informaţii despre BiziLiveTV și formatele pe care le difuzează, pot fi consultate aici:
  Website: https://www.bizilive.ro/
  Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCl_5yjNcsPhxDa8H9XbDx3Q

  Realizator și moderator: Eliza Nitescu
  Sponsori emisiune: Polti Romaniae-cloth