Acasă Business Next: Sebastian Burduja - Liga Studentilor Romani din Strainatate

Next: Sebastian Burduja – Liga Studentilor Romani din Strainatate

“Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea”.

Pornind de la cuvintele leaderului Nelson Mandela, a apărut #NEXT, unul dintre cel mai noi formate marca BiziLive TV, o emisiune despre antreprenorii care schimbă lumea prin educație.

Lecţia pe care cu toţii merită să o conștientizăm este aceea că nu există investiţie mai importantă pentru societate decât investiţia în educația oamenilor.

https://www.facebook.com/biziliveTV/photos/a.754404404902183/754404634902160/?type=3&theater

Romania pe bune incepe cu scoala pe bune.

Sebastian Burduja, Managing Partner al companiei RISE Consortium, o platforma globala de investitii dedicata dezvoltarii Romaniei, a fost invitatul nostru in data de 22 noiembrie. Sebastian este și președinte al platformei civice și politice PACT pentru România. A lucrat ca expert in domeniul dezvoltarii regionale pentru Banca Mondiala, la sediul central din Washington, D.C. A fost si consultant la Dalberg Global Development Advisors, o firma de consultanta strategica, specializata in solutii de dezvoltare la nivel mondial. A lucrat la Comisia Economica a Natiunilor Unite pentru Europa, la McKinsey & Co. si la National Endowment for Democracy.

Este co-fondator si presedinte de onoare al Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), membru fondator al Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani). Este absolvent al Universitatii Stanford si dublu-masterand al Universitatii Harvard.

  • LSRS reprezintă o platformă cu și pentru studenții si absolvenții români din străinătate. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.
  • Liga Studentilor Romani din Straintate (LSRS) este o organizatie neguvernamentala, infiintata pe 8 ianuarie 2009.
  • Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.
  • LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

https://www.facebook.com/biziliveTV/photos/a.754404404902183/754405048235452/?type=3&theater

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

C.A.E.S.A.R. este un laborator de idei, ce reunește specialiști români din țară și din străinătate, cu pregătire academică la nivel înalt și cu rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate.

Am discutat live cu Tianu Burduja despre:
– Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)
– Studiile în străinătate și întoarcerea acasă
– De ce aleg tinerii romani să plece la studii în străinătate?
– Masuri si programe care sa-i motiveze sa se intoarca
– Gala Studenților Români din Străinătate
– Fundația CAESAR
– Misiune si Programe
– Proiectul #supereroi

Pentru a afla mai multe, vizualizati emisiunea aici.

https://www.facebook.com/biziliveTV/photos/a.754404404902183/754404708235486/?type=3&theater

Sponsorii emisunii: Polti Romaniae-cloth Romania

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia.Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea.Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp – Andreea Maria Paul – Fondator INACO

Antreprenoriat & StartUp - Andreea Maria Paul - Fondator INACO. Andreea Paul este conferențiar univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE București,...
video

Educatie Financiara cu Roxana Mircea | REI Finance Advisors

Educatie Financiara cu Roxana Mircea | REI Finance Advisors. Roxana Gena Mircea Mircea are peste 10 ani experienta in domeniul consultantei fondurilor europene si schemelor...
video

Antreprenoriat Sanatos cu Nicoleta Magargiu | CASA JAD

Antreprenoriat Sanatos cu Nicoleta Magargiu | CASA JAD. Nicoleta Magargiu este Co Fondator CASA JAD. Fondat in 2019, CASA JAD este un brand premium de aparatura...
video

Antreprenoriat Online cu Cristina Adam | Co Owner Total Image

Antreprenoriat Online cu Cristina Adam | Co Owner Total Image. Cristina Adam este fotograf profesionist, specializata in fotografia de portet, ea aduce in imaginile pe...