Acasă Emisiuni Live Business Next: Sebastian Burduja - Liga Studentilor Romani din Strainatate

Next: Sebastian Burduja – Liga Studentilor Romani din Strainatate

“Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea”.

Pornind de la cuvintele leaderului Nelson Mandela, a apărut #NEXT, unul dintre cel mai noi formate marca BiziLive TV, o emisiune despre antreprenorii care schimbă lumea prin educație.

Lecţia pe care cu toţii merită să o conștientizăm este aceea că nu există investiţie mai importantă pentru societate decât investiţia în educația oamenilor.

Romania pe bune incepe cu scoala pe bune.

Sebastian Burduja, Managing Partner al companiei RISE Consortium, o platforma globala de investitii dedicata dezvoltarii Romaniei, a fost invitatul nostru in data de 22 noiembrie. Sebastian este și președinte al platformei civice și politice PACT pentru România. A lucrat ca expert in domeniul dezvoltarii regionale pentru Banca Mondiala, la sediul central din Washington, D.C. A fost si consultant la Dalberg Global Development Advisors, o firma de consultanta strategica, specializata in solutii de dezvoltare la nivel mondial. A lucrat la Comisia Economica a Natiunilor Unite pentru Europa, la McKinsey & Co. si la National Endowment for Democracy.

Este co-fondator si presedinte de onoare al Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), membru fondator al Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani). Este absolvent al Universitatii Stanford si dublu-masterand al Universitatii Harvard.

  • LSRS reprezintă o platformă cu și pentru studenții si absolvenții români din străinătate. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.
  • Liga Studentilor Romani din Straintate (LSRS) este o organizatie neguvernamentala, infiintata pe 8 ianuarie 2009.
  • Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.
  • LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

C.A.E.S.A.R. este un laborator de idei, ce reunește specialiști români din țară și din străinătate, cu pregătire academică la nivel înalt și cu rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate.

Am discutat live cu Tianu Burduja despre:
– Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)
– Studiile în străinătate și întoarcerea acasă
– De ce aleg tinerii romani să plece la studii în străinătate?
– Masuri si programe care sa-i motiveze sa se intoarca
– Gala Studenților Români din Străinătate
– Fundația CAESAR
– Misiune si Programe
– Proiectul #supereroi

Pentru a afla mai multe, vizualizati emisiunea aici.

Sponsorii emisunii: Polti Romaniae-cloth Romania

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia. Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea. Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Must Read

video

Webinar cu Robert Kiyosaki BiziLIVE TV

Robert Kiyosaki a revolutionat felul in care milioane de oameni privesc banii. Antreprenor, investitor si orator motivational, Kiyosaki e cel mai bien cunoscut ca autorul cartii #1 in finante personale “Tata Bogat, Tata Sarac” care s-a vandut in peste 32 de milioane de copii.

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE   Este un fapt binecunoscut acela ca, pe masura ce un contract este mai bine...
video

La Prima Afacere episod 4 cu Anca Alina Ionescu -Fondator Program Sănătate “Tânăr și Sănătos”

Află din acest epidod video La prima afacere cum a depașit Anca Alina Ionescu primele provocari si ce soluții recomandă pentru prima afacere.
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anca Iovan – Financial Intelligence

https://youtu.be/DDJ1ARf69Ks E foarte important sa stii de unde sa te informezi, mai ales in mediul de business. Acest aspect are o influenta asupra succesului afacerii...
video

La Prima Afacere episod 3 cu Cristian Găvan – Fondator MAM Bricolaj

Marja de profit a crescut de la 5% la 10%, iar nu­mărul de angajaţi s-a majorat de la 58 la 62“, spune Cris­tian Găvan, acţio­narul MAM Bricolaj.

12 000 + abonați, studii de caz, invitații la evenimente premium si webinarii