More

  NexT:Despre Autismul Virtual cu Psihologul Zamfir Marius Teodor

  ” Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea”. Pornind de la acest citatat, al Leaderului Nelson Mandela, a aparut #NEXT, cel mai Nou Format marca BiziLive TV. O emisiune despre #Antreprenorii care schimba lumea prin #Educatie.
  Lecţia pe care cu toţii ar trebui să o învăţăm, este aceea că nu există #investiţie mai importantă pentru societate decat investiţia în educaţie şi în oameni.

  Zamfir Marius Teodor este psiholog expert psihologie clinică şi psihologie judiciară, Membru în Colegiul Psihologilor din România, Membru în Tabloul Experţilor Psihologi din România, Membru fondator Asociaţia pentru Sănătate Mintală a Copilului.

  Cu o experienţă de vastă în psihologia dezvoltării copilului, este autorul studiilor legate de fenomenul numit „Autism Virtual”, fiind prima persoană din lume care a descoperit o legătură de cauzalitate între anumite cazuri de autism şi consumul excesiv (peste 4-5 ore/zi) de mediu virtual la copiii mai mici de trei ani.

  În prezent, împreună cu o echipă mixtă formată din specialişti din SUA şi Franţa desfăşoară ample campanii naţionale, dar şi internaţionale de promovare a acestui fenomen, şi de reducere astfel a incidenţei „Autismului virtual” la copii.

  Mai multe informaţii despre Stop Autism Virtual puteţi afla aici: http://stopautismvirtual. ro/.

  ,,În toată cariera mea profesională a trebuit să învăţ permanent. Nimeni, niciodată nu m-a pregătit să pot memora şi învăţa mai bine, nu mi-a arătat cum să pot asimila informaţia mai rapid. Cu toate acestea, ideea acestor cursuri mi-a venit urmărind recuperarea copiilor cu autism, şi mai ales a celor cu Autism Virtual.

  Majoritatea dintre aceştia, după începerea programelor terapeutice au prezentat îmbunătăţiri spectaculoase pe toate ariile de dezvoltare. În anumite cazuri în care părinţii şi-au permis şi au dorit continuarea programelor terapeutice, chiar dacă copiii recuperaseră întârzierile avute, am observat creşteri ale nivelului de funcţionalitate (memorie, atenţie, gândire, etc) cu mult peste media copiilor cu dezvoltare normală.

  La mare parte din aceşti copii, testele de evaluare a coeficientului de inteligenţă sau funcţionalitate erau cu mult depăşite, deoarece aceştia deveniseră „mici genii”, cu toate că în urmă cu puţin timp fuseseră diagnosticaţi cu o Tulburare de Spectrul Autist.

  Cursuri Copii Bright – soroban, aritmetică mentală, fotocitire, fastmemory.se desfăşoară în zonele de studiu ale copiilor (grădiniţe, şcoli, afterschool-uri), formatorii noştrii deplasându-se în locaţiile respective. Grupul minim este de 10 copii.

  Discutam LIVE CU Doru Teodor:

  – Autismul virtual
  – Programele de dezvoltare neuropsihologică pentru copii şi adolescenţi
  – Bright Kids Academy

  Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth Romania