Publicitate

Trebuie sa faci eforturi, sa muncesti mult, pentru a invata ce iti place si ceea ce nu iti place sa faci, iar apoi sa te canalizezi sa faci ceea ce iti aduce bucurie si sa te depasesti pe tine insuti.

Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Editura Seneca este prima editura verde din Romania.


Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca la cele 3 proiecte ale Asociatiei.

1. Editura Seneca Lucius Annaeus in calitate de Director Editorial
Publicam carti de filosofie si ecologie. Am ales filosofie stoica. Textele vechi de 2000 de ani si cele moderne. Una dintre ele are titlul Ghid pentru o viață împlinită. Care este cea implinita? Oricine stie sa zica – o viata fericita. Doar cine a vazut asa ceva? Zi de zi ni se intampla lucruri neplacute si inevitabile. Si aici ne ajuta stoicismul – Obstacolul este calea! Indrazneste, e firesc sa fie greu! Fii pregatit s-o iei de la capat! Noi hotaram ce poveste ne spunem! Patimile fac parte din materia vietii si tu decizi ce construiesti din acest material. Este un sentiment placut de asumare, de responsabilitate fata de realitatea in care traiesti. Incercare de a constiintiza fiecare pas, fiecare fapta, alegeri făcute.

Impactul pe care o carte îl are asupra mediului este la fel de important ca impactul ei asupra spiritului. Mereu este vorba de materie atunci când vorbim de obiecte culturale, de material pe care il folosim pentru a ne exprima ideile. O editură folosește hârtie. Noi alegem cu grija materie prima și procese de producție ale unei cărți. Suntem membrii rețelei internaționale The Environmental Paper Network

2. Seneca AntiCafe – Fondator – Un spațiu multifunctional pentru timp de valoare.
Vrem ca locul nostru să îi ajute pe musafiri în proiectele pe care le au sau să îi ajute să își descopere și exploreze talentele pentru unele noi. Am putea spune că oferim un spațiu de lucru, o librărie, un spațiu de evenimente și o bucătărie, dar nu ar fi suficient. Ce vrem să fim de fapt este casa celor curajoși care vor să aducă la realitate lucrurile pe care le-au gândit.

3. Seneca EcoLogos – in calitate de Coautor de Programe – Centru de educatie ecologica.
Atelierele sunt încă o manifestare a ceea ce ne preocupă. Organizam traininguri pentru companii. Interactive și actualizate constant. Aplicăm învățarea experiențială, bazată pe implicarea activă a participanților și rezolvarea de probleme independentă. Informatiile sunt mereu actualizate – ecologia este unul dintre cele mai dinamice domenii, iar noi ne ținem la curent cu cele mai recente informații. Consultanții noștri lucrează în companii care implementează tehnologii verzi, prin urmare propunem informații și soluții adaptate României anului 2019.

Sunt foarte deschisa provocarilor.

Fiecare trebuie sa mearga pe drumul sau, acel drum care ii place si ii produce bucurie.

Am aflat din aceasta editie despre:

– Povestea Seneca Anticafe
– Un alt fel de spatiu de Co Working
– Prima editura Verde din Romania
– Educatia ecologica experientiala

 

Publicitate