Acasă Articole O afacere de succes este o sumă de decizii si de allianțe...

O afacere de succes este o sumă de decizii si de allianțe în același timp!

O afacere de succes este o sumă de decizii si allianțe în același timp, aspect în care se aseamănă cu jocul de șah.

Șahul combina armonios decizii, strategie, resurse intr-o arena mult mai mica dar pentru antreprenorii de maine sahul este un antrenament eficient.

 

Putem să identificăm piața unei companii prin tabla de joc, clar delimitată, guvernată de reguli geometrice ușor de înțeles.

sah

Cele două armate (albă și neagră) le putem considera două organizații care se luptă pentru a-și dovedi supremația pe piață.

Au la dispoziție resurse umane (roluri jucate de figuri: pionul – executanții, calul și nebunul – middle management, tura și regina – top management, regele – CEO), cunoaștere (baza de cunoștințe de strategie și tactică), timpul (mutarea)

Care dintre armate va reuși să-și combine armonios resursele pentru a-și atinge obiectivele?

In acest week-end vă  propunem două competiții șahiste pentru amatori.

Sambata intra in arena afaceristii de maine, copiii cu varste pana la 12 ani. Ei vor avea de disputat 7 confruntari, la finalul carora vom stabili cine a luat cele mai bune decizii intr-un timp dat.

Duminica vor juca adultii pasionati de sah, intr-o competitie  din care vom exclude sportiviii cu experienta. 4 ore de sah si networking, la finalul carora vom fi mai relaxati,mai bine dispusi,iar unii dintre noi cu niste premii in buzunar.

 

Detalii evenimet aici 

 

Constantin Paraschivhttps://www.bizilive.ro/
Constantin Paraschiv este antreprenor si co-fondator BiziLIVE TV. Misiunea sa este să creeze valoare pe termen lung pentru organizații și clienți.

Latest articles

video

Antreprenoriat Civic cu Edmond Niculușcă | Președintele ARCEN

Antreprenoriat Civic cu Edmond Niculușcă | Președintele ARCEN. Seria de emisiuni dedicată antreprenoriatului civic va aduce în fața publicului lideri informali care mobilizează comunități și...

Un Nou Partener s-a alăturat seriei de emisiuni LIVE UpGrade

BiziLIVE TV a lansat o nouă emisiune LIVE! Este vorba de UpGrade!Prin intermediul emisiunii “UpGrade” ne dorim sa oferim spectatorilor resurse pentru dezvoltarea continuă,...
video

Atelier Juridic cu Diana Ghinculov | Avocat

Atelier Juridic cu Diana Ghinculov | Avocat. Cu o experiență profesională solidă și complexă de peste 10 ani ca avocat de business, Diana Ghinculov este...
video

BrandUp cu Robert Similea Reputation Strategist e-LABORAT

BrandUp cu Robert Similea Reputation Strategist e-LABORAT. Robert Similea este Reputation Strategist la E-laborat: Laborator de Reputatie, Branding si Competitivitate. Robert este sociolog si specialist in...