More

  Ora de HR cu Bogdan Busioc, HR Team Lead & Trainer – Kruk Romania

  Microexpresiile sunt niste reactii involuntare, care apar in urma emotiilor pe care noi le resimtim.

  Incercati sa analizati contextul si importanta este, inca de la inceput, calibrarea(starea naturala a celui din fata ta). Nu poti sa tragi o concluzie pana nu calibrezi persoana din fata ta.

  #OradeHR” este o emisiune marca BiziLive TV realizata in coproductie cu Compania de Resurse Umane HR Gold.

  Prin intermediul proiectului “Ora de HR” ne dorim sa intelegem importanta resurselor umane in cadrul companiilor, sa identificam provocarile ce apar in sistem si sa vedem din practica, rapoarte, exemple concrete, care au fost solutiile sau care ar putea fi. Piata devine din ce in ce mai dificila, ne confruntam cu un deficit de personal in majoritatea domeniilor de activitate. Este momentul sa venim cu idei, solutii si impreuna sa incercam sa scriem o noua pagina in acest domeniu.

  Moderator Cristina Lixandru – Business Manager, HR Gold.

   

  Specialist ce activeaza din 2012 in domeniul resurselor umane. Pe parcursul celor 7 ani a interactionat cu multiple tipologii de posturi din majoritatea domeniilor de activitate, precum: bancar, BPO, it, auto, retail, FMGC, contabilitate, HR, inginerie.
  Se dedica cu pasiune activitatii pe care o desfasoara, hr-ul si antreprenoriatul contribuind la permanenta dezvoltare atat profesionala, cat si personala, dar mai ales la conturarea proiectului HR Gold.

  HR Gold este o agentie de recrutare personal ce se adreseaza tuturor companiilor ce sunt interesate sa isi externalizeze proiectele de recrutare si isi doresc identificarea candidatilor potriviti intr-un timp cat mai scurt.

  In fiecare emisiune ne propunem sa venim cu invitati care sa ne povesteasca din experienta lor: specialisti in domeniul hr, angajati, angajatori, antreprenori. La editia nr 17, invitatul nostru a fost Bogdan Busioc.

  Bogdan Busioc, Team Leader & Trainer, Kruk Romania.

  In cei 8 ani de experienta in calitate de politist si negociator la Directia Generala de Politie Bucuresti a intervenit in mai mult de 200 de situatii de criza de ordin public, tentative de sinucidere, baricadari, sechestrari de persoane si luari de ostatici.

  A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Pitesti in 2004, detine un masterat in Politie Judiciara si unul in Criminalistica, ambele in cadrul Academiei de Politie Alexandru I. Cuza.

  A fost nominalizat pentru Politistul Anului la categoria Ordine Publica in anul 2013.

  Ca instruire pe linie de negociere a finalizat mai multe cursuri atat Romania, cat si peste hotare, incepand cu anul 2009:

  ➢ F.B.I. Basic Crisis Negotiation Course 2009 Bucuresti;
  ➢ F.B.I. Advance Crisis Negotiation Course 2011 Bucuresti;
  ➢ F.B.I. Kidnapping and Hostage Negotiations Course 2011 Macedonia;
  ➢ California Hostage Negotiatiation – Conference 2012 – U.S.A;
  ➢ F.B.I. Certyficate – Advance Crisis Negotiation Training 2012 San Diego, California;
  ➢ EuroPol/EuNAT Certyficate – Kidnap Investigtion Awarness Course 2014 Europol & Scotland Yard;
  ➢ 7 Habits of Highly Effective The People – Franklin Covey – 2014, Bucharest;
  ➢ Certificat ca Evalator International de competente in 2016;
  ➢ Certyficate of Family Expert training- Paul Ekman Group 2016, Bucharest;
  ➢ Certyficate of Law Enforcement training /FACS – Paul Ekman Group 2017;
  ➢ 2017 a fondat si este Presedintele Asociatiei Profesionale Crisis Negotiation Unit din Romania;
  ➢ Certificat International in Change Management 2017 PROSCI.

  Sesiuni de training livrate – peste 4000 ore de training (Identificarea Comportamentelor & Microexpresiilor, Change Management, Comunicare si Negociere in situatii de criza – Managementul conflictelor- Time Management – Art of Asking etc.)

  Cea mai importanta lectie invatata a fost de la o persoana la care nici nu ma asteptam.

  De cand am venit in Bucuresti, din politie si pana acum as face exact aceleasi lucruri, deoarece toate aceste lucruri m-au facut sa ajung astazi unde sunt si sunt multumit si de companie, de felul in care sunt, cum m-am dezvoltat.

  Bogdan considera ca indiferent de provocarile pe care le intampini, acestea te fac sa te dezvolti mai mult si sa te autodepasesti. In felul acesta devenim in fiecare zi o versiune mai buna a noastra.

  Procesul de invatare a inceput pentru Bogdan prin practica, experienta anterioara l-a ajutat sa poata interpreta gesturile si microexpresiile in orice negociere, iar ulterior a decis sa se instruiasca si prin studii, pentru a evalua cat mai corect.

  Microexpresiile dureaza foarte putin. Cand vorbim de microexpresii fara sa le poti controla, vorbim de aproximativ jumatate de secunda, acea microexpresie nu ai cum sa o controlezi. Ce se intampla dupa acea jumatate de secunda? Creierul devine constient de emotia pe care organismul o resimte. Iti poate transmite tie posibilitatea de a continua emotia ca sa o afisezi pe fata sau de a o disimula, de a o ascunde, de a reprima. In aceast aspect consta diferentierea intre comportamentul disimultat(minciuna).

  Exista posibilitatea daca clipesti sa nu o observi, asa de rapida poate fi microexpresia. Ai clipit ai pierdut momentul.

  Daca ar fi sa luam cap-coada fazele comportamentului disimulat, avem mai multe faze din care poti sa iti dai seama. In prima faza avem microexpresiile, apoi se face corelatia cu emotia pe care o afiseaza dupa prima secunda si vezi daca ea mai corespunde la ceea ce ai observat prima data, dupa care adresezi intrebari sau asculti ce are de zis si vezi concordanta frazei, cuvintelor, cu ceea ce ai vazut prima data.

  O emotie poate fi formata din mai multe microexpresii si nu e obligatoriu sa avem o singura emotie pe fata, pot fi emotii diferite in acelasi timp. Putem avea surpriza cu bucurie, surpriza cu frica, pot fi combinate si apar simultan pe fata noastra. Important este sa intelegem cum putem diferentia care este una, care este cealalta, in ce zona a fetei s-a situat, pentru a putea interpreta corect.

  Bogdan sustine faptul ca oricine poate interpreta microexpresiile, exista si foarte multa informatie in acest sens, insa trebuie sa avem foarte mare grija cum selectam esenta pentru a invata sa interpretam corect. Trainingul pe care il sustine „Lie to me” ofera aceasta optiune de invatare si asimilare a informatiilor.

  Microexpresiile sunt foarte importante, fac parte din noi, din farmecul nostru, din modul nostru de interactiune cu celalalt. Fara ele am fi intr-o zona neutra.

  Investiti in dezvoltare, pentru ca dezvoltarea aduce progrese.