More

  Ora de HR cu Florin Glinta – Psiholog, Senior Trainer si Consultant

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=PmMcZk0FldQ]

  Metodele de masurare din stiinta organizationala se aplica si aduc un plus de valoare si nu doar aduc valoare, scutesc bani sau scutesc pierdieri si genereaza valoare si bani.

  #OradeHR” este o emisiune marca BiziLive TV realizata in coproductie cu Compania de Resurse Umane HR Gold.

  Prin intermediul proiectului “Ora de HR” ne dorim sa intelegem importanta resurselor umane in cadrul companiilor, sa identificam provocarile ce apar in sistem si sa vedem din practica, rapoarte, exemple concrete, care au fost solutiile sau care ar putea fi. Piata devine din ce in ce mai dificila, ne confruntam cu un deficit de personal in majoritatea domeniilor de activitate. Este momentul sa venim cu idei, solutii si impreuna sa incercam sa scriem o noua pagina in acest domeniu.

  Moderator Cristina Lixandru – Business Manager, HR Gold.


  Specialist cu o experienta de 6 ani in domeniul resurselor umane. Pe parcursul celor 6 ani a interactionat cu multiple tipologii de posturi din majoritatea domeniilor de activitate, precum: bancar, BPO, it, auto, retail, FMGC, contabilitate, HR, inginerie.
  Se dedica cu pasiune activitatii pe care o desfasoara, hr-ul si antreprenoriatul contribuind la permanenta dezvoltare atat profesionala, cat si personala, dar mai ales la conturarea proiectului HR Gold.

  HR Gold este o agentie de recrutare personal ce se adreseaza tuturor companiilor ce sunt interesate sa isi externalizeze proiectele de recrutare si isi doresc identificarea candidatilor potriviti intr-un timp cat mai scurt.

  In fiecare emisiune ne propunem sa venim cu invitati care sa ne povesteasca din experienta lor: specialisti in domeniul hr, angajati, angajatori, antreprenori. La editia nr 14, invitatul noastru a fost Florin Glinta.

  Florin Glinta, Psychologist, Senior Trainer & Consultant.

  Florin are o experienta de peste 15 ani ca psiholog organizational, atat din postura de component al echipelor de Resurse Umane din diverse companii cat si de pe pozitia de consultant extern pentru recrutare de talente, diagnoza si dezvoltare organizationala.

  Preocupat mereu sa gaseasca partea pozitiva a oamenilor si sa o imbogateasca, Florin a observat si studiat diverse aspecte legate de motivatia pentru invatare si dezvoltare. Din 2012 a inceput sa livreze programe de training, pentru a avea o experienta completa in sfera invatarii.

  Licentiat in Psihosociologie, Florin Glinta este absolvent al Masterului de Comunicare Manageriala si Resurse Umane din SNSPA. A realizat si publicat cercetari empirice in domeniul organizational pe teme precum increderea in cadrul echipelor, stilurile de leadership, stres ocupational si burnout, inteligenta si aptitudini cognitive etc.

  Este acreditat ANC (CNFPA) ca trainer / formator, si a livrat programe de dezvoltare complexe in arii precum managementul stresului, dezvoltarea echipelor, rolurile manageriale, feedback si coaching etc.

  Florin utilizeaza frecvent si dezvolta teste si metodologii de evaluare, in domenii ce vizeaza personalitatea, motivatia, inteligenta, competente specifice la locul de munca si performanta profesionala.

  In Sfera Business Florin livreaza programe de training in zona de Climat Organizational, Inteligenta Emotionala aplicata in Business, Comunicare Manageriala, Recrutare si Selectie.

  Cea mai importanta lectie invatata: lectia responsabilitatii personale.

  Evaluarea in termen foarte larg o folosim pe parcursul intregului ciclu de viata al angajatului.

  Deseori antreprenorii sunt tentati sa foloseasca „scurtaturi” din diverse motive: timp, bani, resurse, insa trebuie sa aiba in vedere ca o decizie gresita le poate afecta masiv business-ul. Sfatul lui Florin ar fi ca in deciziile foarte serioase sa ne bazam pe lucruri masurabile, instrumente valide pe piata.

  Este bine sa normezi mediul organizational, sa il faci procedurizat. Provocarea este sa generam business de calitate.

  Analiza muncii este o baza peste care daca se trece nu stii ce sa evaluezi.

  In momentul in care faci analiza muncii trebuie sa ai in vedere ce ar trebui sa faca angajatul respectiv, care ii vor fi responsabilitatile, ce calitati ar trebui sa aiba. Tocmai de aceea la intrarea in organizatie sunt recomandate testarile care sa prezica performantele viitoare. In urma evaluarii vei avea o evidentiere clara a angajatilor care ar putea performa si a celor care nu.

  Testele gratuite sunt bune in masura in care ce am eu de evaluat nu se refera la niste decizii cu miza mare, recrutari pe roluri foarte importante in cadrul organizatiei, cand hotarasc sa elimin un angajat din echipa.

  In evaluarea performantei se foloseste foarte mult deprinderea de a masura.

  In cadrul emisiunii am vorbit despre:

  • Utilizarea stiintei si a deprinderii de a „masura” in activitatea de Resurse Umane;
  • Teste si metodologii de evaluare;
  • „Masurarea” unor dimensiuni de climat de grup sau de organizatie.

  Pentru a vizualiza emisiunea, click aici

  Sponsori Emisiune: Polti Romaniae-cloth Romania