Acasă Dezvoltarea Afacerii Ora de HR cu Gina Matei - Director Vanzari, Libra Internet Bank

Ora de HR cu Gina Matei – Director Vanzari, Libra Internet Bank

Generația Millennials este generația care ne urmează. Vine cu lucruri foarte bune, dar noi trebuie sa stim să le ascultăm si să le implementăm.

#OradeHR” este o emisiune marca BiziLive TV realizata in coproductie cu Compania de Resurse Umane HR Gold.

Prin intermediul proiectului “Ora de HR” ne dorim sa intelegem importanta resurselor umane in cadrul companiilor, sa identificam provocarile ce apar in sistem si sa vedem din practica, rapoarte, exemple concrete, care au fost solutiile sau care ar putea fi. Piata devine din ce in ce mai dificila, ne confruntam cu un deficit de personal in majoritatea domeniilor de activitate. Este momentul sa venim cu idei, solutii si impreuna sa incercam sa scriem o noua pagina in acest domeniu.

Moderator Cristina Lixandru – Business Manager, HR Gold. Cristina are o experienta de 6 ani in domeniul resurselor umane. Pe parcursul celor 6 ani a interactionat cu multiple tipologii de posturi din majoritatea domeniilor de activitate, precum: bancar, BPO, it, auto, retail, FMGC, contabilitate, HR, inginerie. Se dedica cu pasiune activitatii pe care o desfasoara, hr-ul si antreprenoriatul contribuind la permanenta dezvoltare atat profesionala, cat si personala, dar mai ales la conturarea proiectului HR Gold.

HR Gold este o agentie de recrutare personal ce se adreseaza tuturor companiilor ce sunt interesate sa isi externalizeze proiectele de recrutare si isi doresc identificarea candidatilor potriviti intr-un timp cat mai scurt.

In fiecare emisiune ne propunem sa venim cu invitati care sa ne povesteasca din experienta lor: specialisti in domeniul HR, angajati, angajatori, antreprenori. La editia nr 12, invitata noastra a fost Gina Matei Coach, Director Vanzari- Profesii Liberale & Retail Banking, Libra Internet Bank.


În momentul în care reușești să vezi lucrurile simplu, atunci le dai și valoare. Cu cât ne complicăm mai mult, cu atât ne pierdem în detalii și uităm să trăim.

Gina are 14 ani de experienta bancara, construita pas cu pas, de la o pozitie de vanzari la cea de Director Divizie. Acum 11 ani a pus bazele Diviziei de Vanzari pe segmentul de Profesii Liberale si, tot de atunci, se ocupa cu pasiune de cresterea performantelor acestei echipe. In prezent, echipa are aproximativ 60 de persoane, iar majoritatea sunt millennials.


“Am tot timpul un sentiment de recunostinta fata de echipa mea. Crestem impreuna, asta simt in fiecare zi si acest lucru imi da energie pentru toate proiectele pe care le avem.
Consider ca am o mare responsabilitate fata de echipa, dar si fata de clientii cu care intram in contact, de aceea sunt foarte atenta la dezvoltarea mea personala si profesionala.
Am investit tot timpul in mine, pornind de la carti citite, la cursuri diverse, iar acum 2 ani am absolvit un program de Executive MBA, iar anul acesta o scoala de coaching profesional.
Sunt convinsa ca progresul are alt gust cand are impact in comunitate, de aceea imi place sa dau mai departe ce invat si, astfel, pun la dispozitia echipei mele si a clientilor intreaga mea expertiza. Pe de alta parte, invat in fiecare zi, de la fiecare persoana si situatie cu care intru in contact. In cadrul echipei noastre, sustinem invatarea organizationala si asumarea a cine suntem fiecare. Este modul meu de a ma respecta.”

Mediul de lucru s-a schimbat mult în ultimii ani și continuă să se schimbe pe măsură ce noile generații devin active pe piața de muncă. Pentru a se adapta la acest nou mod de lucru, managerii trebuie să asigure o relație de comunicare și transparență cu membrii echipei lor.

Ar fi bine ca managerii să privească echipa sistemic.

In ceea ce privește recrutarea, putem descrie interviul ca fiind un dialog în care atât managerul, cât și candidatul prezintă ceea ce au de oferit. Managerul ia decizia de a continua sau nu colaborarea, împreună cu canditatul, in funcție de punctele și obiectivele comune descoperite în urma discuției.

LIBRA INTERNET BANK este una dintre cele mai dinamice banci din Romania si a fost desemnata, in acest an, “Cea mai inovatoare banca”, in cadrul a trei evenimente de prestigiu din industria bancara. Cu o cota de piata de 1% si o retea de 50 de sucursale, LIBRA INTERNET BANK si-a dedicat dezvoltarea in principal clientilor din zona Profesii Liberale, IMM, Real Estate si Agribusiness, precum si pe zona digitala pentru persoane fizice.

In cadrul emisiunii live am vorbit despre:
– Comportamentul millennials ca angajati in vanzari si influenta lor asupra echipei;
– Adaptabilitatea companiilor la generatia millennials;
– Rolul managerului intr-o echipa de millennials.

Pentru a vizualiza emisiunea click aici.

Sponsori Emisiune: Polti Romaniae-cloth Romania

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia.Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea.Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT