More

  Ora de HR cu Madi Radulescu – Executive Coach si Business Managing Partner, MMM Consulting

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=BrGXfgxSTBU]

  A fi inteligent emotional, inseamna a fi capabil sa fii prezent  100% in relatia cu omul din fata ta.

  Inteligenta emotionala se dezvolta in masura in care devi constient de emotiile tale.

  #OradeHR” este o emisiune marca BiziLive TV realizata in coproductie cu Compania de Resurse Umane HR Gold.

  Prin intermediul proiectului “Ora de HR” ne dorim sa intelegem importanta resurselor umane in cadrul companiilor, sa identificam provocarile ce apar in sistem si sa vedem din practica, rapoarte, exemple concrete, care au fost solutiile sau care ar putea fi.

  Piata devine din ce in ce mai dificila, ne confruntam cu un deficit de personal in majoritatea domeniilor de activitate. Este momentul sa venim cu idei, solutii si impreuna sa incercam sa scriem o noua pagina in acest domeniu.

  Moderator Cristina Lixandru – Business Manager, HR Gold.
  Specialist cu o experienta de 6 ani in domeniul resurselor umane. Pe parcursul celor 6 ani a interactionat cu multiple tipologii de posturi din majoritatea domeniilor de activitate, precum: bancar, BPO, it, auto, retail, FMGC, contabilitate, HR, inginerie.
  Se dedica cu pasiune activitatii pe care o desfasoara, hr-ul si antreprenoriatul contribuind la permanenta dezvoltare atat profesionala, cat si personala, dar mai ales la conturarea proiectului HR Gold.

  HR Gold este o agentie de recrutare personal ce se adreseaza tuturor companiilor ce sunt interesate sa isi externalizeze proiectele de recrutare si isi doresc identificarea candidatilor potriviti intr-un timp cat mai scurt.

  In fiecare emisiune ne propunem sa venim cu invitati care sa ne povesteasca din experienta lor: specialisti in domeniul hr, angajati, angajatori, antreprenori. La editia nr 13, invitata noastra a fost Madi Radulescu.

  Madi Radulescu este Executive Coach si Business Managing Partner la MMM Consulting.

  Madi are peste 25 de ani de experienta in training, coaching si consultanta, in proiecte derulate pe unsprezece piete, la nivelul cel mai inalt in organizatie (top si middle management);

  Are mai multe roluri profesionale: Consultant de HR, trainer in management strategic, managementul performantei si managementul schimbarii, facilitator de workshopuri si Executive si Team Coach;

  Este Master Trainer pentru Modelul de Incredere Persona Global;

  Madi crede in puterea transformatoare a leadership-ului si, prin acțiunile sale, isi propune de fiecare data sa contribuie la cresterea, dezvoltarea unor lideri puternici in toate domeniile, astfel incat societatea sa creasca odata cu acestia;

  Crede de asemenea in invatarea continua si, din aceasta perspectiva, a lansat un concept inedit, intitulat arhitectura invatarii;

  Madi se implica in mod constant in actiuni de voluntariat cu scopul de a contribui prin know-how-ul sau la bunastarea societatii romanesti. Astfel, in prezent este implicata intr-un proiect cu o asociatie care dezvolta proiecte de crestere a competentei manageriale a directorilor de scoli din intreaga tara.

  Inteligenta emotionala se poate educa.

  Unii dintre noi suntem daruiti cu mai multa empatie sau mai multa prezenta sau cu un caracter, cu o personalitate mai maleabila, sa zicem, dar inteligenta emotionala odata ce devi constient de nevoile societatii, a mediului in care te invarti, a comunitatii oamenilor cu care colaborezi, cu disciplina se educa.

  Si eu sunt un exemplu viu, sunt inginer, eu am invatat intr-o perioada in care structura, studiul, analiza te formau ca model de gandire, pragamtic, la obiect, ulterior am invatat ca de fapt e extraordinar sa ai structura si sa ai decisivitate, fermitate, dar daca din povestea asta lipseste prezenta si conectarea emotionala, oamenii executa ce faci, ca nu au incotro de multe ori, au nevoie de un job si asa mai departe, dar nu te urmeaza, adica trebuie sa convingi tot timpul.

  Este extraordinar de obositor si de stresant sa te bazezi doar pe ratiune si pe structura.

  Madi ne subliniaza faptul ca in primul rand pentru a-ti dezvolta inteligenta emotionala trebuie sa iti constientizezi sentimentele, al doilea pas evidentiaza efectul pe care il au aceste trairi si cum te face sa interactionezi, daca te ajuta sau nu in interactiune, daca te fac o persoana mai percetiva sau te tin captiv intr-o imagine de sine pusa in dificultate.

  Prin constientizare poti sa iti dai seama ce poti face ca sa ramai conectat la persoana din fata ta si totodata sa iti dezvolti inteligenta emotionala.

  Trebuie sa cresti fiecare om din echipa ta, asta este foarte important pentru leadership si pentru ceea ce facem.

  In echipele in care exista inteligenta emotionala oamenii sunt capabili sa isi dea feedback onest, sa isi spuna adevarul, sa aduca exemple si sa caute intotdeauna un rezultat impreuna. Un alt element important, sunt capabili sa isi autoregleze procesele nu trebuie sa vina cineva din exterior.

  Cand te duci la locul de munca de fapt este despre interactiuni intre oameni, care trebuie sa fie cat mai putin abuzive, cat mai putin stresante si cat mai colaborative. Deci nu se mai poate fara a fi constienti ce fac emotiile pentru sau impotriva noastra.

  Pentru a avea o viata atat personala, cat si profesionala echilibrata este foarte important sa ne intelegem emotiile, sa identificam ce ne face bine si ne face rau, iar aceasta constatare sa ne ajute sa identificam o stare de detasare si de detensionare. Trebuie sa ne reincarcam emotional pozitiv facand ceea ce ne place, activitati care sa ne incarce cu emotii pozitive.

  Dintre subiectele discutate in emisiunea live:

  • Inteligenta emotionala – rolul acesteia in dezvoltarea unui business;
  • Inteligenta emotionala – rolul acesteia in recrutarea de personal;
  • Centrarea si dozarea corecta a eforturilor pentru reusita.

  Pentru a vizualiza emisiunea, click aici.

  Sponsori Emisiune: Polti Romaniae-cloth Romania