Acasă Dezvoltarea Afacerii Ora de Hr Ora de HR cu Mihaela Dobre, Key Account Manager - Bestjobs Romania

Ora de HR cu Mihaela Dobre, Key Account Manager – Bestjobs Romania

In 2019 cei mai multi romani afirma ca isi doresc o schimbare in cariera, 63% dintre ei isi vor schimba job-ul.

Obiectivul principal Bestjobs pentru 2019 este sa revolutioneze piata de recrutare. Diversificarea canalelor de comunicare este prioritara in acest an.

#OradeHR” este o emisiune marca BiziLive TV realizata in coproductie cu Compania de Resurse Umane HR Gold.

Prin intermediul proiectului “Ora de HR” ne dorim sa intelegem importanta resurselor umane in cadrul companiilor, sa identificam provocarile ce apar in sistem si sa vedem din practica, rapoarte, exemple concrete, care au fost solutiile sau care ar putea fi. Piata devine din ce in ce mai dificila, ne confruntam cu un deficit de personal in majoritatea domeniilor de activitate. Este momentul sa venim cu idei, solutii si impreuna sa incercam sa scriem o noua pagina in acest domeniu.

Moderator Cristina Lixandru – Business Manager, HR Gold.

Specialist cu o experienta de 7 ani in domeniul resurselor umane. Pe parcursul celor 7 ani a interactionat cu multiple tipologii de posturi din majoritatea domeniilor de activitate, precum: bancar, BPO, it, auto, retail, FMGC, contabilitate, HR, inginerie.
Se dedica cu pasiune activitatii pe care o desfasoara, hr-ul si antreprenoriatul contribuind la permanenta dezvoltare atat profesionala, cat si personala, dar mai ales la conturarea proiectului HR Gold.

HR Gold este o agentie de recrutare personal ce se adreseaza tuturor companiilor ce sunt interesate sa isi externalizeze proiectele de recrutare si isi doresc identificarea candidatilor potriviti intr-un timp cat mai scurt.

In fiecare emisiune ne propunem sa venim cu invitati care sa ne povesteasca din experienta lor: specialisti in domeniul hr, angajati, angajatori, antreprenori. La editia nr 16, invitata noastra a fost Mihaela Dobre.

Mihaela Dobre, Key Account Manager, BestJobs.

Mihaela, a studiat sociologia si de peste 13 ani lucreaza cu oamenii si alaturi de ei, in Resurse Umane. Mihaela este de 10 ani parte din echipa BestJobs, unde este responsabila de dezvoltarea portofoliului de clienti in Romania si de implementarea strategiei de vanzari catre clientii B2B.

Au fost 10 ani care au trecut foarte repede. Atunci cand faci ceea ce iti place nu stai cu ochii pe ceas, dar nici nu numeri anii.

Pe piata muncii ne aflam intr-un context destul de dificil, Romania ocupa locul 2 in lume in privinta ponderii angajatorilor ce se confrunta cu un deficit de talente, fiind depasita doar de Japonia, unde 89% din companii au o problema in ocuparea posturilor vacante. Cel mai mult se cauta meseriasi: sudori, mecanici, dar si ingineri: chimisti, civili, mecanici, dar si in IT, horeca si vanzari.

Anul trecut companiile au publicat pe Bestjobs aproximativ 400000 de joburi cu 60% mai mult fata de 2017, o crestere foarte mare.

Pentru a identifica tendintele in recrutare pentru 2019 Bestjobs Romania a aplicat un sondaj in perioada 23 decembrie 2018 – 9 ianuarie 2019, pe un esantion de 1400 de candidati si 400 de companii.

In 2019 cei mai multi romani afirma ca isi doresc o schimbare in cariera, 63% dintre ei isi vor schimba job-ul. O treime se gandesc la reconversie profesionala, la schimbarea domeniului de activitate.

Motivele principale pentru care isi doresc schimbarea: un salariu mai mare, 54% dintre respondenti; 40% din lipsa unor oportunitati de dezvoltare si crestere in cariera, 29% se simt nemotivati, iar 7% schimba pentru ca nu le place activitatea prezenta.

In premiera programul de lucru este la fel de important ca pachetul salarial, cand vine vorba de alegerea ofertei de job. Cand comparam doua job-uri primeaza pe langa pachetul salarial si programul.

Specializarile cele mai cautate: IT, vanzari, logistica, productie, business development, contabilitate.

Din studiu reise faptul ca mai mult de jumatate dintre angajatori au afirmat ca aceasta crestere a salariului minim pe economie ii afecteaza, unii vor ingheta beneficiile si vor incerca sa nu mai aiba costuri mari in zona aceasta sau vor comasa anumite functii si responsabilitati.

Cand vine vorba de salarii, marea majoritate, 46.5% dintre companii afirma ca nu vor fi schimbari, ci vor avea oferte similare cu anul trecut.

In acest an Bestjobs isi propune sa revolutioneze piata de recrutare, sa minimalizeze riscul clientilor ce apeleaza la serviciile platformei si sa ofere instrumente bazate pe performanta.

Serviciile Bestjobs sunt gandite si lansate sa acopere nevoia de recrutare a companiei, indiferent de etapa in care compania respectiva se afla.

Orice companie indiferent de dimensiunea ei sau de problemele cu care se confrunta in recrutare, isi poate gasi un serviciu potrivit, important este sa testam, sa fim deschisi la noile alternative de recrutare, sa nu mai folosim platformele din inertie sau din obisnuinta, ci sa incercam sa ne adaptam cu procesul de recrutare la piata.

Cristina Lixandruhttp://www.hrgold.ro/
Specialist in domeniul resurselor umane, Business Manager( HR Gold), moderator si realizator al unei emisiuni de profil(Ora de HR la BiziLive TV). Activez din 2012 in domeniul resurselor umane. In proiectele pe care le-am gestionat am interactionat cu multiple tipologii de posturi din majoritatea domeniilor de activitate, precum: bancar, BPO, IT, auto, retail, FMGC, contabilitate, HR, inginerie,etc.In 2015 am renuntat la statusul de angajat si am devenit antreprenor. In calitate de antreprenor am dezvoltat proiectul HR Gold, o agentie de recrutare si selectie personal.Cel mai recent proiect in care sunt implicata este Ora de HR, o emisiune prin care ne dorim sa intelegem importanta resurselor umane in cadrul companiilor, sa identificam provocarile ce apar in sistem si sa vedem din practica, rapoarte, exemple concrete, care au fost solutiile sau care ar putea fi.Consider ca este foarte important sa te inspire domeniul in care activezi, sa simti ca te dezvolti si ca devi o versiune mai buna a ta odata cu trecerea timpului. Imi place foarte mult ceea ce fac, ma dedic 100% in toate proiectele in care sunt implicata si invat constant lucruri noi.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT