More

  Ora de HR cu Vladimir Ester – General Manager, ITPrepared

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=rmBhVgj129E]

  Nu poti sa ajungi sa faci lucruri marete fara sacrificii.

  Teama de esec este destul de puternica la inceput, pentru ca se combina cu noutatea.

  #OradeHR” este o emisiune marca BiziLive TV realizata in coproductie cu Compania de Resurse Umane HR Gold.

  Prin intermediul proiectului “Ora de HR” ne dorim sa intelegem importanta resurselor umane in cadrul companiilor, sa identificam provocarile ce apar in sistem si sa vedem din practica, rapoarte, exemple concrete, care au fost solutiile sau care ar putea fi. Piata devine din ce in ce mai dificila, ne confruntam cu un deficit de personal in majoritatea domeniilor de activitate. Este momentul sa venim cu idei, solutii si impreuna sa incercam sa scriem o noua pagina in acest domeniu.

  Moderator Cristina Lixandru – Business Manager, HR Gold.

  Specialist cu o experienta de 6 ani in domeniul resurselor umane. Pe parcursul celor 6 ani a interactionat cu multiple tipologii de posturi din majoritatea domeniilor de activitate, precum: bancar, BPO, it, auto, retail, FMGC, contabilitate, HR, inginerie.
  Se dedica cu pasiune activitatii pe care o desfasoara, hr-ul si antreprenoriatul contribuind la permanenta dezvoltare atat profesionala, cat si personala, dar mai ales la conturarea proiectului HR Gold.

  HR Gold este o agentie de recrutare personal ce se adreseaza tuturor companiilor ce sunt interesate sa isi externalizeze proiectele de recrutare si isi doresc identificarea candidatilor potriviti intr-un timp cat mai scurt.

  In fiecare emisiune ne propunem sa venim cu invitati care sa ne povesteasca din experienta lor: specialisti in domeniul hr, angajati, angajatori, antreprenori. La editia nr 15, invitatul nostru a fost Vladimir Ester.

  Vladimir Ester, General Manager, ITPrepared.

  Vladimir este genul de resursa umana pe care recruiterii se luptau pentru a-l avea in compania lor. Cu un background in IT, construit incepand de la varsta de 16 ani si cu certificari precum Cisco CCIE, Vladimir a urmat o cariera in companii de succes, ca de exemplu Telekom Romania si Cisco Systems.

  In experienta lui de 15 ani in IT, a ajutat afaceri din domenii precum: telecom, banking sau retail, locale si din vest, sa-si puna infrastructura IT pe picioare.

  La inceputul anului 2018, a devenit actionar si a preluat pozitia de General Manager a companiei ITPrepared, un business romanesc, ce a reusit pana acum sa uneasca sub aceiasi viziune peste 20 de profesionisti IT.

  Ambitia executiva a lui Vladimir este aceea de a crea un model nou de companie, care sa permita repatrierea profesionistilor IT romani si sa investeasca acest know-how in dezvoltarea tehnologica a intreprinderilor locale.

  Primul meu job a fost din timpul facultatii, am trecut din postura de cursant in prostura de trainer. Am inceput sa tin cursuri pentru o Academie Cisco. Procesul de a preda, de a-i invata pe altii m-a facut pe mine sa inteleg mult mai bine informatia.

  Vladimir nu neaga faptul ca deseori a fost abordat de recruiteri cu oportunitati de angajare, iar acest lucru ii reconfirma deciziile pe care le-a luat in cariera. In momentul in care esti cautat, cu siguranta profilul tau este remarcat datorita cunostintelor acumulate, simti totodata apartenenta la o comunitate, iar ca angajat reprezinta un lucru foarte important. Faptul ca angajatilor in IT le este mult mai usor sa isi gasesca un loc de munca, alimenteaza starea de confort si cumva traiesti cu un fals sentiment ca ti-ai indeplinit misiunea. De aici oarecum si compromisul pe care il faci, poti fi un angajat de succes si apreciat la locul de munca, iar acest confort sa te indeparteze din ce in ce mai mult in a fi dispus sa faci schimbari majore.

  Pentru angajatii de IT, mediul de corporatie diminueaza putin spiritual antreprenorial. Pentru zona de IT, pentru noi tehnologia si toate tool-urile de digitalizare cred ca reprezinta, ce reprezinta foaia de hartie si pensula, si acuarelele pentru un pictor, sunt o sursa de creatie si inovare permanenta. In momentul in care cumva structurile interne ale companiei iti definesc rolul si iti seteaza targetul, iti este mai greu sa visezi.

  Vladimir mentioneaza ca a fost un moment destul de dificil cand a decis sa se indrepte catre zona antreprenoriatului, a pus in balanta foarte multe lucruri.

  In etapa in care tot pui in balanta lucruri, sunt tot feluri de ganduri, de incertitudini, dar in momentul in care stii ca ai ales drumul vine un moment de eliberare.

  Esenta motivului pentru care ai trece din zona de angajat in zona de antreprenor consta in intensitatea dorintei cu care doresti sa-ti urmezi visul. Pana la urma, daca tu nu ai aceasta determinare, cu siguranta se va gasi cineva care sa te faca sa ii urmezi visul lui.

  E un lucru important sa ai experienta in industria in care vrei sa iti deschizi un business.

  Misiunea companiei ITPrepared este aceea de a reusi sa ajutam clienti cu acelasi set de valori ca al nostru sa treaca la o noua etapa a companiei lor, sa ii ajutam sa creasca prin intermediul digitalizarii.

  Prima provocare a fost aceea de a invata mult mai repede si mult mai rapid decat eram obisnuiti sa facem pe toate domeniile. A doua provocare intensa a fost zona de people management, sa insufli oamenilor visul tau, nu e lucru usor.

  Vladimir puncteaza faptul ca la inceputul activitatii intr-un start-up le faci pe toate si trebuie sa te simti pregatit sa te motivezi si recalibrezi foarte usor. Nu poti sa te dezvolti si sa realizezi lucruri marete fara sacrificii.

  Indiferent in ce pozitie esti, trebuie sa continui sa inveti.

  In cadrul emisiunii am vorbit despre: Impactul deciziei de a trece de la statutul de angajat la statutul de angajator(provocari, reusite, viziune, strategii, obiective).

  Pentru a vizualiza emisiunea, click aici

  Sponsori Emisiune: Polti Romaniae-cloth Romania