Politica de confidențialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

 

Introducere

Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare „GDPR”) a devenit aplicabil in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Sfera de aplicare

Prezenta Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal se aplica website-ului https://www.bizilive.ro/, avand scopul de a informa utilizatorii acestuia despre prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Asociatia RAE in calitate de operator, cu sediul in Bucuresti, Sector 3, str. Murgeni nr. 59, camera 2, identificata prin CIF: 38505213.

In cazul in care ai intrebari sau solicitari cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ne poti contacta trimitandu-ne un e-mail la adresa:                             

      Cum colectam datele cu caracter personal

Direct: In mod obisnuit, obtinem date cu caracter personal in mod direct de la tine:

  • cand ne contactezi prin intermediul e-mailului: [email protected]
  • cand ne contactezi prin intermediul aplicatiei Messenger afisata pe website-ul nostru;
  • cand plasezi comentarii la emisiunile live sustinute de catre Asociatia RAE;

Indirect: Putem obtine date cu caracter personal si din urmatoarele surse:

  • Site-uri profesionale si/sau sociale: in cazul in care accesezi pagina noastra oficiala de Facebook/alte retele sociale sau atunci cand distribui una din postarile noastre de pe retelele de socializare este posibil sa colectam informatiile privitoare la contul tau.

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

  • Date de identificare: nume si prenume.
  • Date de contact: numarul de telefon, adresa de e-mail, adresa/domiciliu, ocupatie/loc de munca.
  • Alte date pe care alegi sa ni le oferi, in mod voluntar, prin intermediul e-mailului, apelului telefonic sau atunci cand optezi pentru contactarea noastra prin intermediul aplicatiei Messenger.

 

 

 

Care sunt temeiurile legitime pentru prelucrarea datelor

 

Ne putem intemeia activitatile de prelucrare pe urmatoarele temeiuri legitime:

  • Contract: Putem prelucra date cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatiile contractuale precum si pentru a furniza serviciile oferite.
  • Consimtamant: Putem prelucra date cu caracter personal pe baza consimtamantului liber si neviciat in momentul in care ne furnizezi datele respective, spre exemplu atunci cand ne contactezi prin intermediul e-mailului, apelului telefonic sau prin intermediul aplicatiei Messenger sau cand sunteti de acord cu plasarea modulelor cookie.
  • Interes legitim: Putem prelucra datele cu caracter personal in baza interesului legitim, atunci cand, conform evaluarii noastre, consideram ca prelucrarea este corecta, rezonabila, proportionala, relevana si limitata la ceea ce este necesar in raport cu scopul prelucrarii.
  • Obligatie legala: Putem prelucra date cu caracter personal in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce ne revin.

De ce avem nevoie de datele cu caracter personal

Prelucram date cu caracter personal in mod transparent, in urmatoarele scopuri:

  • prelucrarea oricaror solicitari primite prin intermediul e-mailului, inclusiv pentru a va raspunde;
  • prelucrarea oricaror solicitari primite cu privire la serviciile oferite de catre Asociatia RAE;
  • pentru demararea proiectelor Asociatiei RAE in vederea desfasurarii activitatii pentru care a fost constituita;

 

Transmitem date cu caracter personal catre terte parti

Putem comunica date cu caracter personal catre terte parti in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor noastre sau pentru a beneficia de ajutorul unor specialisti in aducerea la indeplinire a unor obligatii care ne revin potrivit legislatiei specifice intr-un anumit domeniu.

Acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale noastre in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal, fie sunt la randul lor operatori de date cu caracter personal, fie sunt persoane imputernicite, care prelucreaza datele in numele nostru.

Ne asiguram in mod constant ca partenerii nostri prezinta garantii suficiente pentru punerea in aplicare a unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal indeplineste toate cerintele legale.

Datele cu caracter personal indicate mai sus pot fi puse la dispozitie sau transmise catre terti si in urmatoarele situatii:

  • autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii noastre, care ne solicita sa furnizam informatii, in virtutea obligatiilor legale;
  • pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si obligatiilor noastre;
  • pentru indeplinirea oricaror obligatiile legale prevazute in legislatia interna si europeana;

Transferam datele cu caracter personal in afara Spatiului Economic European?

Transferam date cu caracter personal in afara Uniunii Europene. De fiecare data cand va transferam datele dvs. personale in afara SEE, asiguram ca se acorda un grad de protectie similar prin asigurarea implementarii cel putin a uneia dintre urmatoarele masuri de protectie:

Prelucrarea datelor copiilor cu varsta sub 16 ani

Serviciile noastre nu sunt destinate copiilor sub 16 ani si nu colectam in mod voluntar date de la persoane sub 16 ani. Toate activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal se refera exclusiv la persoane care au cel putin 16 ani. Minorii care au implinit varsta de 16 ani isi pot oferi datele cu caracter personal fara consimtamantul tutorelui sau reprezentantului legat, atat timp cat acestea nu sunt folosite pentru a savarsi acte pentru care legea solicita acordul reprezentantului legal sau al tutorelui.

Refuzul prelucrarii si consecintele acestuia

Furnizarea datelor cu caracter personal este necesara pentru ca Asociatia RAE sa realizeze activitatile enumerate mai sus. Un refuz din partea ta ar putea atrage imposibilitatea de a iti furniza respectivele servicii/produse, informatii, de a raspunde solicitarilor tale sau de a realiza orice alte activitati din cele listate mai sus.

Ce drepturi ai in legatura cu datele tale cu caracter personal

In calitate de persoana vizata, iti respectam urmatoarele drepturi:

  • dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem;
  • dreptul de a ne solicita sa rectificam oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;
  • dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu ne mai sunt necesare;
  • daca prelucrarea are la baza consimtamantul tau, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a ne solicita sa furnizam datele cu caracter personal obtinute direct de la tine si, daca este posibil, sa transmita acele date direct altui operator (dreptul la portabilitatea datelor);
  • de retragere a consimtamantului cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;
  • in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii;
  • daca prelucrarea se bazeaza pe interese legitime, dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal (acolo unde se aplica);
  • dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la [email protected].

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, va incurajam sa ne adresati o solicitare in scris, datata si semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: [email protected]

 

Securitatea datelor cu caracter personal

Am adoptat politici si proceduri de securitate tehnica in vederea protejarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, folosirii neautorizate, distrugerii sau alterarii acestora. Ne asiguram ca accesul la datele cu caracter personal este limitat si autorizat doar persoanelor care au dreptul de a le folosi. Aceste persoane au obligatia de a asigura confidentialitatea datelor.

Pentru ce perioada vom pastra datele cu caracter personal

Vom stoca datele cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare.

Estimam ca activitatile de prelucrare detaliate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

ScopDurata
Datele transmise prin intermediul e-mailului sau aplicatiei messenger1 an
Datele transmise prin intermediul plasarii comentariilor la emisiunile sustinute de Asociatia RAEPana la finalul emisiunii

 

Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, si nu mai avem motive legale sau legitime de a prelucra datele tale cu caracter personal, acestea vor fi sterse in conformitate cu procedurile operatorului, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

Totodata, stocarea datelor personale pentru o perioada mai indelungata de timp se poate realiza pentru realizarea de statistici, imbunatatirea serviciilor, cercetare/studii de piata.

 

Revizuirea Politicii de confidentialitate

Vom revizui aceasta Politica periodic, in functie de modificarile care survin in activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal, si vom publica versiunea revizuita a documentului.

 

Data actualizarii: 10.04.2019