Cristina Chiriac -Presedinte Conaf
Cristina Chiriac -Presedinte Conaf

Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor și al CONAF, a fost selectată drept ambasador al României pentru Săptămâna Europeană a Competenţelor Profesionale transmite Organizația CONAF printr-un comunicat de presă remis de catre BiziLIVE TV. Evenimentul organizat de Comisia Europeană va avea loc în perioada 9 – 13 noiembrie a acestui an.

Educația și Formarea Profesională

Organizată de Comisia Europeană, Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale este un eveniment anual în cadrul căruia organizațiile locale, regionale sau naționale prezintă ceea ce este mai bun din educația și formarea profesională (VET) – un sector capabil să ofere tuturor oamenilor abilitățile de care au nevoie pentru o viață personală și profesională împlinită. După cinci ediții, evenimentul a devenit o platformă de comunicare pentru toate părțile interesate de VET din Europa și nu numai.

„VET pentru tranziții ecologice și digitale” este tema ediției din acest an, care va fi un eveniment hibrid, având loc atât la Berlin, în Germania, cât și în format digital la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 9-13 noiembrie 2020.

Săptămâna din 2020 va juca un rol deosebit de important, având în vedere provocările cu care se confruntă comunitatea VET din Europa ca urmare a pandemiei de COVID-19, deoarece oferă un forum incomparabil pentru identificarea problemelor comune și pentru schimbul de soluții.

„Investiția în educație este șansa unei nații de a avea un viitor prosper”

„Oportunitatea oferită de a reprezenta România ca Ambasador pentru Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale mă responsabilizează și mă obligă să mă implic activ în promovarea educației și a formării profesionale prin intermediul inițiativei “Meseriile susțin nația în România Autentică!”, întrucât o societate dezvoltată se bazează întotdeauna pe competențe. Nevoia de unire a sistemelor de învățământ profesional dual și cel al uceniciei, devenind astfel un singur sistem de învățământ alternativ axat pe nevoile agenților economici, este o realitate economică actuală care trebuie implementată pentru a rezolva mare parte din problemele pieței forței de muncă.  Deținând competențe de bază, solide, se asigură dezvoltarea personală și se stimulează angajabilitatea și incluziunea socială, stabilindu-se astfel pilonii durabili pentru o dezvoltare economică sustenabilă a țării. În acest an, este nevoie mai mult ca oricând de conștientizarea importanței și a oportunităților pe care învățământul profesional, ucenicia si internship-ul le poate oferi în contextul tranziției către digitalizare a educației”, a declarat Cristina Chiriac, Ambasador al României pentru Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale”

Cristina Chiriac face parte dintr-un grup de ambasadori din diferite state membre ale UE care s-au oferit voluntari să promoveze VET în țările lor de origine. Comisia Europeană și autoritățile naționale au selectat-o pe Cristina Chiriac pentru rolul prestigios datorită realizărilor remarcabile în domeniul educației și formării profesionale.

Doctor în economie, Cristina Chiriac a militat întotdeauna pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în România, axându-se pe sprijinirea și orientarea profesională a tinerilor, promovarea pârghiilor și politicilor fiscale care pot crea valoare adăugată în economie.

Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) are ca obiectiv susţinerea și promovarea antreprenoriatului feminin şi reprezintă interesele a 9 organizații economice şi sociale, având ca scop apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice și culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritățile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Te-ar putea interesa și: