Școala de Gramatică susține seria de emisiuni Istorie Universală și Mitoligie

Din punctul meu de vedere, istoria este mărturia devenirii unei națiuni. Omul – ca ființă socială este parte integrantă a unei familii, a unor colectivități, grupuri, a unei națiuni. Iar istoria devine de asemenea, în mod inevitabil, o parte integrantă a ceea ce am devenit azi și suntem din punct de vedere identitar.

0
183
Corina Popa| Fondator Școala de Gramatică
Corina Popa| Fondator Școala de Gramatică

BiziLIVE TV lansează o nouă emisiune! Este vorba despre „Istorie Universală & Mitologie

Este cel mai nou format de emisiune realizat împreună cu Editura Herald, care se dorește a fi un instrument de popularizare a istoriei, atât pentru cei pasionați de acest domeniu, cât și pentru cei tineri.

Vom aborda subiecte variate din mitologie, istorie, arheologie, simbolistică.

Istoria este însăși viață unei națiuni, un popor fără istorie este un popor fără viitor. De aceea, este foarte important să ne cunoaștem istoria adevărată, iar acum avem acces la aceste informații și resurse prin intermediul cărților.

Cunoașterea istoriei înseamnă, înainte de toate, respect față de înaintașii noștri.

Istorie si Mitologie Universala | BiziLIVE TV
Istorie si Mitologie Universala | BiziLIVE TV

Puteți urmări emisiunea pe site – în secțiunea live pe pagina de Facebook BiziLIVETV sau YouTube BiziLIVE TV.

Întrebată de echipa BiziLVE TV „De ce susțineți acest proiect educațional?”, fondatoarea Școlii de Gramatică Corina Popa a raspuns:

Corina POPA: Într-o lume a mass-mediei în care prioritare sunt subiectele șocante sau senzaționale, BiziLiveTV păstrează acea verticalitate a profesionistului care promovează cultura, informarea și gândirea critică. Faptul că întreg conținutul promovat de BiziLIVE este educațional și nu face niciodată rabat de la valorile pe care și le-a asumat reprezintă pentru mine principalul motiv care mă determină fără a sta pe gânduri să susțin și să promovez proiectele și inițiativele sale culturale. O emisiune care educă este o emisiune care investește în viitor, iar Editura Herald, Sorin Lucaci și viitorii invitați ai emisiunii sunt repere creditabile și necesare într-o societate în care manualele de istorie de pe băncile elevilor nu sunt întotdeauna suficient de documentate, de bine realizate și de focalizate pe problematizare, spre deschiderea de a arăta „adevăruri”, nu de a impune adevărul.

Corina Popa | Școala de Gramatică
Corina Popa | Școala de Gramatică

BiziLIVE TV: Cât de importantă este istoria pentru o națiune?

Corina POPA: Din punctul meu de vedere, istoria este mărturia devenirii unei națiuni. Omul – ca ființă socială este parte integrantă a unei familii, a unor colectivități, grupuri, a unei națiuni. Iar istoria devine de asemenea, în mod inevitabil, o parte integrantă a ceea ce am devenit azi și suntem din punct de vedere identitar. Cu toate că trăim în prezent și ne gândim uneori doar la viitor, noi înșine suntem ființe purtătoare de istorii vii – folosim calculatorul, becul și atâtea altele pe care nu le-am inventat noi, dar pe a căror istorie o folosim în existența noastră imediată. Studiul istoriei dinamicii mediului înconjurător ne oferă posibilitatea de a ne îmbunătăți stilul de viață și de a preveni dispariția unor plante și animale, care ne-ar destabiliza ecosistemele. Învățăm istorie și învățăm DIN istorie – să gestionăm conflicte, să nu repetăm greșeli, să intuim anumite fenomene viitoare, iar lista poate continua.

BiziLIVE TV: Cum încurajăm fenomenul cultural în România?

Corina POPA: Îl încurajăm înțelegând cu adevărat libertatea pe care ne-o oferă cunoașterea prin artă și prin literatură, modul în care ni se dezvoltă, prin studiul istoriei, creativitatea, gândirea analogică, dar și cea cauzală și logică. Îl încurajăm prin studiul culturilor, prin conștientizarea faptului că omul este cu atât mai nobil cu cât continuă să se educe după absolvirea unui liceu și a unei facultăți, cu alte cuvinte, învățând pe tot parcursul vieții. Cei care doresc să încurajeze inițiativele culturale nu trebuie să se limiteze la a o face într-un mod pasiv, ci cumpărând bilete la muzee, la concerte și la piese de teatru, vizionând și promovând emisiuni culturale și educative, achiziționând puținele reviste și ziare culturale pe care le mai găsim astăzi la chioșcurile de ziare, mergând în librării cu siguranța că o carte bună este o investiție trainică.

„Suntem onorați să devenim parteneri ai celui mai nou format marca BiziLive TV, în colaborare cu Editura Herald – „Istorie universală și mitologie”, realizat de Sorin Lucaci, poet, psiholog și organizator de evenimente culturale la Editura Herald. Vă invităm să urmăriți noua serie de emisiuni și să susțineți acest demers cultural și educațional atât de important!” mai declară Corina POPA.