Publicitate

Dorotheea Petre a absolvit Facultatea de Teatru a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica “Ion Luca Caragiale” in 2006. A debutat in 2005 in lung-metrajul Ryna regizat de Ruxandra Zenide, pentru care castiga Premiul pentru Debut la TIFF si Premiul Special al Juriului la Festivalul International de Film Mannheim-Heidelberg. Este distribuita in productia Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, in regia lui Catalin Mitulescu. Pentru acest rol, primeste Premiul special al Juriului pentru Cea mai buna actrita in rol principal la Cannes Film Festival, in cadrul sectiunii Un Certain Regard, devenind astfel primul actor roman premiat in cadrul acestui festival. Este declarata Actrita Anului 2007 de catre Asociatia Criticilor de Film si a Jurnalistilor de Specialitate. In acelasi an castiga Premiul Gopo pentru Cea mai Buna actrita in Rol Principal si Premiul UCIN pentru Cea Mai Buna Actrita. In 2009 castiga Premiul Special al Juriului pentru Cea Mai Buna Actrita la Magna Graecia Film Festival pentru rolul Angela din lung-metrajul Mar Nero regizat de Federico Bondi. Joaca in productiile Muzica in sange ( 2010) regizat de Alexandru Mavrodineanu si La Solutione
C.V. Dorotheea Petre 2
Migliore (2011) in regia lui Luca Mazzieri. Este distribuita in rol principal in Miracolul de la Tekir (2015) regizat de Ruxandra Zenide, aflat in competitia oficiala la Zurich Film Festival si In Pronuntare (2018) regizat de Mihaela Popescu si selectat in cadrul sectiunii Berlin Critics’ Week 2018. Este printre cei 12 artisti romani care Fac sa existe Romania din cadrul campaniei Romani pentru o Lume, initiata de Fundatia Sergiu Celibidache.
In 2019 este distribuita in rol secundar in lungmetrajul Don’t Read This on a Plane, regizat de Stuart McBratney. Este nominalizata la Premiul Gopo, categoria Cea Mai Buna Actrita intr-un Rol Principal pentru rolul K din lung-metrajul In Pronuntare.
Este investita prin decret prezidential cu Distinctia Meritul Cultural in Grad de Cavaler .
In paralel cu activitatea artistica sustine cursuri de actorie iar in prezent este doctoranda a Facultatii de Litere din cadrul UNIBUC, avand teza de doctorat cu tema Ecranizarile in Cinematografia Romaneasca.

Am povestit, printre altele, despre:

Scoala de actorie
Cum se imbina viata personala cu actoria
Despre Viata

#bizilivetv #antreprenoriat #business #story #educatie #leadership #francize #ecommerce #cultura
Aboneaza-te pentru continut NOU –» http://www.youtube.com/c/BiziLiveTV
Vezi toate interviurile pe Site –» https://www.bizilive.ro/
Sprijinim antreprenoriatul in toate formele lui: social, eco, civic, medical, educational, cultural si startup-urile.

Publicitate