Publicitate

Marius Bostan este iniţiatorul proiectului Repatriot.

Marius Bostan a inițiat mai multe companii, este un investitor în serie și pe piața de capital, are o mare experiență managerială, ca membru în diverse consilii de administrare ale unor companii, fonduri sau organizaţii non-profit. A fost în boardul Fondului Roman de Dezvoltare Socială, fondator și Președinte al FNTM, co-fondator al VMB Partners pionier al obligațiunilor municipale și a adus prin aportul său finanţare inteligentă pentru dezvoltare, care a adus economii importante la bugetele locale. A condus mai multe proiecte care au promovat cultura de afaceri modernă în România și este implicat în mai multe proiecte civice. Marius Bostan este membru al Romanian Business Leaders și este iniţiatorul proiectului RePatriot. În prezent Marius se dedică dezvoltării unor companii antreprenoriale, unde este Partener, dintre care le enumerăm pe următoarele: Bostrust, Voss Review, CBN IT, Biogetika, Dositracker, FrontierConnect, NanoTech Paint, EuroDataPark, TrufArt, Pasterra, Newsweek România. În calitate de Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în guvernul de profesioniști, condus de Dacian Cioloș, a rămas consecvent acelorași idealuri în care a crezut dintotdeauna: calea dată de tradiția de peste 2000 de ani a civilizaţiei noastre, a libertății, a democrației și a economiei de piață și a acţionat pentru dezvoltarea comunicaţiior şi societății informaționale, în România.

#RePatriot este o comunitate constituită ca o platformă de inspirație, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Construim instrumente de sprijin, oferim consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizăm forţe instituţionale importante alături de antreprenori, personalităţi şi societatea civilă.

Conectăm Diaspora cu Țara Până acum ne-am întâlnit cu peste 6500 de români, am fost urmăriți online de peste 20 milioane de români de pretutindeni și ne-am concentrat să atragem și atenția autorităților asupra rolului pe care îl poate juca Diaspora în dezvoltarea țării. Am făcut mai multe conferinţe în Milano, Torino, Londra, Dublin, Madrid, Valencia, Alba Iulia, Focșani, Munchen, Roma, Lyon, Paris, Bergen, Oslo, Silicon Valley, Atena, Bruxelles, Nisa, Anvers, Tel Aviv, Chicago, Salt Lake City – Utah, Lyon, trei ediții RePatriot Summit – în București, Delta Dunării, Poiana Brașov, Alba Iulia, sesiuni de discuții în cadrul Summit-urilor RBL, Business Days, “Diaspora românească – Vector de dezvoltare” și intervenții în cadrul altor evenimente.
Primele trei ediții ale Summit-ului RePatriot, din 2016, 2017 și 2018, au fost un succes! Au fost peste 700 de participanți, iar discuțiile antreprenorilor din Diaspora cu cei din România s-au concretizat în idei de business, în sectoare precum IT, eficiență energetică, turism, agricultură, construcții și tehnologie. Pentru prima dată după mai bine de două decenii şi jumătate, oamenii de afaceri din Diaspora au fost chemaţi acasă pentru a fi invitaţi să investească bani în ţara lor de origine sau măcar să transfere o parte din know how-ul câştigat pe toate continentele. RePatriot a propus anul trecut ziua de 15 august (Sărbătoarea Sfintei Maria) să fie ”Ziua RePatriot”, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile, să fie numite “Zilele Diasporei”. Din 2018, prima duminică după Sfânta Maria, ziua de 20 august a fost declarată de Biserica Ortodoxă Română, Duminica românilor migranți. Mai multe detalii aici. Mesajul nostru a fost perceput mult mai bine decât ne aşteptam şi deja a fost multiplicat pe reţelele sociale, televiziuni publice şi private, televiziuni online şi este discutat în mai multe medii. Pe 1 decembrie, peste 150 de participanţi au lansat „Noua Declarație de la Alba Iulia”, cu scopul de a uni cele două Românii: Diaspora și Ţara și de a determina autoritățile să considere diaspora o prioritate națională. Textul complet al acesteia poate fi consultat aici. În anul 2018 am lansat prima ediție „Top 100 Români de Pretutindeni”, o inițiativă specială care urmărește promovarea românilor cu rezultate profesionale remarcabile care îi pot inspira pe alți români de acasă sau pe cei care trăiesc peste hotare. Am început deja a doua ediție și vă invităm să recomandați români de excepție din Diaspora prin completarea acestui formular. Planurile noastre nu se opresc aici. În exteriorul ţării se află mii de români care îşi doresc să revină acasă. Ei sunt importanţi pentru România şi pot juca un rol esenţial în dezvoltarea ţării noastre. Totul este posibil de realizat dacă există bună-credinţă! Iar noi avem bună-credinţă şi determinare pentru a face lucruri bune pentru români şi România! În perioada 3-6 octombrie 2019 va avea loc a patra ediție a Summit-ului RePatriot, în Bucovina. În cadrul evenimentului, 100 de antreprenori şi manageri de top din Diaspora se vor întâlni cu 100 de antreprenori şi manageri de top din România pentru a lansa noi parteneriate strategice și de afaceri. Ne-am propus să creăm punţi de legătura care să stimuleze cât mai mulți români de pretutindeni să inveastească în România și să aducem Diaspora cât mai aproape de ţară, pentru a fi ancora de stabilitate, securitate şi, totodată, bază pentru accelerarea dezvoltării economice. Mesajul nostru este simplu: România oferă oportunități de afaceri pe care împreună le putem valorifica! Investiți aici! Recomandați România ca destinație de investiții!

Citește mai mult la: https://repatriot.ro/despre/ | Informaţiile publicate de RePatriot.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

In acesta editie am aflat despre:

– Povestea Proiectului Repatriot
– Summit-ului RePatriot, în Bucovina | 3-6 octombrie 2019
– Parteneriate si oportunitati de afaceri

Publicitate