Un Nou Partener s-a alăturat seriei de emisiuni LIVE, HORECA Trends

Un Nou Partener s-a alăturat seriei de emisiuni #live, HORECA Trends. Este vorba despre Robert Similea, Reputation Strategist la E-laborat: Laborator de Reputatie, Branding si Competitivitate.

De-a lungul anilor, industria HORECA a fluctuat, fiind influențată direct proporțional de economia țării, de comportamentul consumatorului, de lipsa personalului și de educarea pieței, făcută sau nu de marii jucători din piață. Cerințele consumatorilor sunt din ce in ce mai dinamice si fac jucătorii să se adapteze și să țină pasul cu acestea.
Au apărut operatori profesioniști si afacerile s-au maturizat. Au început să se remarce și câteva grupuri cu capital 100% românesc, care dezvoltă constant noi locații de succes.
Este un semn pozitiv faptul că antreprenorii români au prins curaj să investească tot mai mult în HORECA, influențați probabil de apetitul experiențelor culinare/turistice tot mai diversificate al consumatorilor.

Impreuna cu Specialistii, Profesionistii, Antreprenorii si Realizatorii Parteneri Bizilive, ne dorim sa aducem cat mai mult know-how in industrie si sa sprijinim prin dialog si solutii toti jucatorii din domeniu.

Emisiunea Horeca Trends se adreseaza proprietarilor de restaurante sau hoteluri, cluburi și cafenele, furnizori de food și non-food, somelieri, barmani, barista și consumatorilor, care doresc sa afle ultimele tendințe din industrie, experiențe, povești de succes de la antreprenori, știri, turism, locații și nu în ultimul rând informații de calitate autentice care aduc valoare industriei și jucătorilor.

Va așteptăm în fiecare saptămână la o cafea sau la un vin și să povestim alături de specialiștii din industrie.
Va incurajăm să o impărtășiți cu partenerii de afaceri, colegi, asociați astfel îi vom inspira și pe ce să construim impreună o industrie Horeca stabilă și durabilă.

Puteți urmări emisiunea pe site în secțiunea live pe pagina de Facebook BiziLIVETV  sau Youtube BiziLIVE TV

Reputation Strategist la E-laborat: Laborator de Reputatie, Branding si Competitivitate.
Horeca Trends -Reputation Strategist la E-laborat: Laborator de Reputatie, Branding si Competitivitate.

Motto personal: “Facts over fiction!”

De profesie sociolog – cu specializare in psiho-sociologia organizatiilor la Universitatea din Bucuresti si in comunicare la SNSPA – sunt antreprenor din anul 2001, cercetator si consultant cu proiecte in derulare in industria de turism si ospitalitate, transformarea digitala a afacerilor, educatie si formare profesioanala.

Pe baza cercetarilor desfasurate pe parcursul mai multor ani am elaborat o metodologie de masurare a reputatiei in mediul online si instrumente adecvate cu ajutorul carora am dezvoltat doua modele practice de crestere a competitivitatii: un model destinat persoanelor publice (model care are la baza SPI.ON sau Scorul Puterii de influenta Online) si un model de competitivitate pentru destinatii turistice denumit “Love your haters!” (model care se bazeaza pe o metodologie inovativa de management al reputatiei).

Cred cu tarie in nevoia de optimizare si adaptare a oricarui model teoretic la oameni, locuri si context iar ca urmare a fuziunii dintre sociologie, comunicare si tehnologie, migrarea interesului catre  transformarea digitala s-a produs natural.

Astazi imi desfășor activitatea in cadrul Laboratorului de Reputație e-laborat.ro iar centrul de interes gravitează în zona de creșterea a competitivitații în turism, ospitalitate, spa&wellness prin transformarea digitală a afacerilor și prin creșterea nivelului de profesionalizare a pieței cu ajutorul brandingului personal.

Intrebat de echipa BiziLVE TV: Ce ti-ai propus din punct de vedere educational cu această serie de emisiuni, Robert Similea a răspuns:

Odata cu realizarea emisiunii “HORECA Trends”, imi propun sa ii rasplatesc pe  cei care ne urmareac oferindu-le doua beneficii majore: informatie relevanta si actuala din piata si invitati cu reputatie care au dovedit prin actiuni concrete ca pot avea un impact semnificativ asupra industriei HORECA din Romania. Toate emisiunile pe care le voi modera se vor dezvoltat pe cateva verticale sau linii directoare care sa ofere publicului nostru posibilitatea de a-si elabora o viziune coerenta si consistenta, fundamentata pe informatie de prima mana. Totodata, prin analiza trendurilor ultime cu ajutorul unor invitatilor care vor fi key opinion leaders, publicul nostru va intelege care sunt strategiile optime prin care sa dezvolte rezilienta maxima  in fata invoatiei disruptive care va afecta piata in urmatoarea perioada.

De ce ai ales să te implici in proiectul educațional TV, BiziLIVE?

Pentru mine toti antreprenorii sunt niste “eroi moderni” iar BiziLIVE TV este un proiect dedicat in primul rand lor, antreprenorilor. Mai cred totodata ca, dupa 40 de ani de comunism, tanarul mediul de afaceri din Romania are mare nevoie de educatie iar BiziLIVE TV tocmai asta ofera: educatie de afaceri de prima mana. Nu in ultimul rand, sunt un optimist incurabil care a ales sa ramana in tara si sa lupte din interior pentru o Romanie prospera iar BiziLIVE TV imi ofera oportunitatea sa contribui intr-o mai mare masura decat pana acum la cresterea competitivitatii mediului de afaceri local pentru ca fiul meu sa poata alege sa studieze, sa munceasca si sa traiasca aici.  

Vă invitam in data de 11 martie de la ora 20.00, la editia #live HORECA Trends unde Robert Il are ca invitat pe Florin Jianu, Presedinte CNIPMMR.

Articole Corelate

Responses