Un Nou Partener s-a alăturat seriei de emisiuni LIVE, Next: educatia viitorului

Vă invităm în data de 1 noiembrie 2019 de la ora 20:00 la ediția #live Next: educatia viitorului, unde Corina le are ca invitate pe Consuela Colțan și Gabriela Șerban

0
244
Un Nou Partener s-a alăturat seriei de emisiuni LIVE, Next: educatia viitorului. Este vorba despre Corina Popa, fondatoare a primei școli de gramatică din România.

„Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea”. Pornind de la cuvintele leaderului Nelson Mandela, a apărut #NEXT: educația viitorului, unul dintre cel mai noi formate marca BiziLive TV, O emisiune despre antreprenorii si oamenii care schimbă lumea prin educație și care transformă învățarea în poveste.
Lecţia pe care cu toţii merită să o conștientizăm este aceea că nu există investiţie mai importantă pentru societate decât investiţia în educația oamenilor.

Maria – Corina Popa activează în domeniul educației – este președinte al Centrului InterEDU, prin intermediul căruia a implementat programul ”The shape of education”, consilier pe probleme de educație la Parlamentul României și își desfășoară activitatea de cercetare în domeniul neurolingvisticii aplicate educației la Asociația Spaniolă de Lingvistică Cognitivă. De profesie filolog, cu studii în domeniul relațiilor internaționale, Corina a urmat Școala Diplomatică din Madrid și, după absolvirea ei, a revenit în România pentru a fi parte din schimbarea de care educația are nevoie și pentru a-și continua studiile doctorale în lingvistică. În 2019, este desemnată activist al anului în educație, devine membru al comunității de cercetare “Educational Role of Language” și pune bazele primei școli de gramatică din România.

Întrebată de echipa BiziLVE TV: Ce ți-ai propus din punct de vedere educațional cu această serie de emisiuni, Corina a răspuns:

Emisiunea își propune să reunească activiști din domeniul educației, specialiști și profesori care susțin, prin activitatea lor, o schimbare de viziune în învățământul românesc. Fie că vorbim despre strategii de combatere a analfabetismului funcțional sau a inechității, fie că aducem în prim-plan campanii de promovare a lecturii sau de flexibilizare a curriculumului ori filozofii pedagogice inovatoare – toate sunt modele de bune practici pe care le dorim împărtășite și implementate.

De ce ai ales să te implici în proiectul educațional TV, BiziLIVE?

Corina Popa: Educația nu face rating. Educația face Oameni. A venit vremea ca spațiul public să fie al celor care gândesc critic, vorbesc coerent și sunt capabili să devină repere și modele.BiziLIVE TV susține profesionalismul și oamenii cu viziune și este spațiul perfect al ideilor în dialog dintre oamenii care sunt capabili să construiască educația viitorului.

Vă invităm în data de 1 noiembrie 2019 de la ora 20:00 la ediția #live unde Corina le are ca invitate pe Consuela Colțan și Gabriela Șerban