Un nou proiect care susține Antreprenoriatul pe Bune! – SmartTalks

SmartBill și Banca Transilvania au demarat “Smart Talks”, un proiect de susținere a antreprenoriatului prin discuții deschise cu antreprenori și specialiști care activează în domenii strâns legate de antrerprenoriat, iar în viitor și prin conținut video și scris.

202

 

Săptămâna trecută a avut loc a 3-a ediție SmartTalks, unde antreprenorii invitați au povestit despre branding împreună cu Ioana Proca – Storience, Sergiu Mircea – Banca Transilvania, Mircea Căpățîna – SmartBill Romania și Adrian-Paul Cocan – Laptaria Cu Caimac.

Întrebat de echipa BiziLIVE TV despre acest proiect, MIrcea Capățînă – Co-Fondator SmartBIll România, ne-a oferit o viziune de ansamblu asupra proiectului.

INTREBARE: Ce este SmartTalks?

Mircea Căpățînă: SmartBill și Banca Transilvania au demarat “Smart Talks”, un proiect de susținere a antreprenoriatului prin discuții deschise cu antreprenori și specialiști care activează în domenii strâns legate de antreprenoriat, iar în viitor și prin conținut video și scris.

INTREBARE: Care este viziunea ta despre SmartTalks?

Mircea Căpățînă: Ironia este că, deși sunt mulți oameni valoroși în România de la care antreprenorii ar putea primi sfaturi practice, aceștia nu au suficient timp pentru a ieși în față și a se implica, iar cei care sunt foarte efervescenți în acest demers, adesea nu au suficientă experiență și vorbesc din cărți. Prin Smart Talks, urmărim să le oferim cât mai multor antreprenori informații la care altfel, probabil, nu au acces.

INTREBARE: Ce primesc antreprenorii din punct de vedere educațional și practic de la întâlnirile comunității?

Mircea Căpățînă: Smart Talks trebuie să fie 100% despre antreprenoriat pe bune, fără măști, fără political correctness, fără glazură. Smart Talks trebuie să spună lucrurile așa cum sunt, nu cum e plăcut să le auzim, nu ambalate frumos. Sper ca după fiecare ediție participanții să rămână cu câteva idei de “how to” & “how Not to”, să rămână cu niște întrebări la care nu s-au gandit, să simtă că greul și urâtul prin care adesea trec se întâmplă tuturor și e perfect normal, să primească un pic de inspirație și curaj. În niciun caz nu pretindem că vor avea succes sau că le cresc vânzările dacă participă.

smarttalks smartbill romania

INTREBARE: Cum a pornit acest proiect?

Mircea Căpățînă: Stiți de ce nu duce lipsă piața? De evenimente. Problema e că majoritatea vând ceva, cum e firesc, căci oricine are nevoie să vândă, dar acel ceva de cele mai multe ori e miraj. Vând creștere, vând povești, vând imaginea antreprenorului de succes. Toate acestea creează o imagine distorsionată despre antreprenoriat, creează așteptări greșite celor mici sau la început de drum, lucru care poate fi toxic.

Scuccesul SmartBill e direct legat de succesul antrepenorilor, iar pentru Banca Transilvania e cam la fel, așa că Smart Talks e în deplină aliniere cu misiunile noastre și, cred eu, și cu antreprenorii.

Pentru mine Smart Talks are și o componentă personală, eu nu mĂ văd plecând din țară iar, totodată, cred că antreprenorii pot îmbunătății semnificativ România.

INTREBARE: Ce ai învățat tu din edițiile SmartTalks?

Mircea Căpățînă: Există o deschidere înspre astfel de discuții și asta mă bucură mult. De asemenea, m-a încântat să văd cât de deschiși și calzi sunt oamenii din top-managementul băncii Transilvania, total altfel decât te-ai aștepta.

Smart Talks se întâmplă cu ajutorul lui Vlad Mocanu, autorul “Eșecuri de Succes” și al colegelor mele Carmen și Miruna, cărora le mulțumesc 🤗!

Puteți urmari și VIDEO ediția #3 SmartTalks

Smart Talks #3

Fie ploaie, fie vânt, la Smart Talks #3 vorbim despre branduri, construcția și rolul acestora. #antreprenoriatpebune

Publicată de SmartBill Romania pe Marţi, 25 iunie 2019