Ziua Porților Deschise pe șantierul Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

72

Asociația Dăruiește Viață pe 16 octombrie 2018 a deschis porțile șantierului din curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din București, în cadrul unui eveniment special, tuturor susținătorilor proiectului de construcție a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Este un proiect unic in Europa, sustinut de societatea civila prin donatii si sponsorizari!

A pornit ca un proiect foarte ambitios in Romania, initial se doarea doar sprijin copiilor bolnavi de cancer din Romania dar s-a extins cu un bloc operator nou și secții de anestezie și terapie intesivă, chirurgie și neurochirugie

corina uscatu  si oana ghiorghiu la ziua portilor deschise

 

Peste 200.000 de donatori și peste 1.500 de companiis-au alăturat demersului, contribuind cu 8 milioane de euro, cât era prevăzut bugetul proiectului inițial.

„Proiectul s-a dovedit a fi într-o continuă adaptare la condițiile locale și contextuale. Astfel, datorită mobilizării fără precedent a societății civile, am extins proiectul de la 3 la 6 etaje, adăugând și un bloc operator modern cu 8 săli de operație, o secție de terapie intensivă, una de chirurgie și una de neurochirugie, departamente absolut necesare în tratamentul complex al copilului bolnav de cancer, ceea ce va reduce semnificativ șansele apariției și purtării infecțiilor intraspitalicești dintr-o clădire în alta. Odată cu extinderea proiectului, investiția necesară estimată s-a modificat și ea, de la 8 la 16 milioane de euro și, astfel, campania de strângere de fonduri continuă”,Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

 

 

Noi Facem Un Spital și vrem ca lumea întreagă să știe asta. Nu doar lumea de astăzi, ci și lumea de mâine. Trăim un moment de mare însemnătate: românii s-au unit pentru a construi ceea ce nu a reușit statul în ultimii 30 de ani, anume primul spital de oncologie pediatrică din țară, pentru a oferi o șansă la viață copiilor bolnavi de cancer. Prin Capsula Viitorului ne-am dorit să lăsăm mărturie generațiilor care vor veni, gândurile celor care s-au implicat în acest proiect, un adevărat spital al viitorului. Este, înainte de toate, o mărturie despre umanitate și despre puterea exemplului„, Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

oana ghiorghiu fondator daruieste viata

 

Este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări.

spitalul de oncologie pentru copii construit de fudatia daruieste viata

 

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de condiții decente de tratament, asta implicând saloane cu toalete separate, toate compartimentele necesare în etapele tratamentului, precum și spații creative de joacă .

 

Fii Fondator si DONEAZĂ ONLINE  și/sau prin SMS 8864 – mesajul SPITAL – 4 euro/lună